Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wtek: Kurt Vonnegut 1922-2007 (Przeczytany 3998 razy)
|
Szymon
Go
|
11 kwietnia zmarł Kurt Vonnegut, świetny amerykański pisarz i bardzo mądry człowiek.
Jeśli ktoś czytał Rzeźnię nr 5 pamięta zapewne cytat "Billy Pilgrim wypadł z czasu".... A może pamiętacie ten cytat: "I jeśli kiedyś umrę - Boże broń, mam nadzieję, że powiesz: "Kurt Vonnegut jest teraz w niebie". To mój ulubiony żart".
Gdzie jest teraz Kurt Vonnegut....(?)
Niestety, zbyt często musimy powtarzać za narratorem Rzeźni nr 5 pamiętne: So it goes ("Zdarza się")
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
11 kwietnia zmarł Kurt Vonnegut, świetny amerykański pisarz i bardzo mądry człowiek.
"Moje ostatnie słowa? "Życie żadnej istoty, nawet małej gąsienicy, nie jest dla niej przyjemnym doświadczeniem" To też Kurt. "Żyj tak, byś mógł powiedzieć Bogu w dniu Sądu Ostatecznego: "Byłem bardzo dobrym człowiekiem, chociaż w Ciebie nie wierzyłem" I to też. Po "Śniadaniu Mistrzów" było wiadomo , że to geniusz.
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
To też Kurt.
"Żyj tak, byś mógł powiedzieć Bogu w dniu Sądu Ostatecznego: "Byłem bardzo dobrym człowiekiem, chociaż w Ciebie nie wierzyłem"
To bardzo mądre - nie znałam tych słóów i tego pisarza.
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Szymon
Go
|
Hej, dzięki, ale nie mogłem niestety skorzystać. Brak dostępu do internetu. pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|