Strony: 1 [2] 3 4
|
|
|
Autor
|
Wtek: Jak bezpiecznie zrezygnować z DO? (Przeczytany 47225 razy)
|
Zakk_87
Go
|
Czy moge dorzucic codziennie do DO zmielonych po 50 g nasion lnu i 50g nasion sezamu zamiast zoltek?( niedobrze mi po nich,czasem jak mam ochote to jem jajecznice z 3ech calych jaj najwiecej, z samych zoltek nie lubie) Dla samej regulacji frakcji lipidowych ????na forum dobradieta.pl jest gosc co swietnie sobie wyregulowal frakcje niepamietam nazwy uzytkownika.Moje cisnienie chyba zaczelo sie powaznie regulowac wiec chcialbym zeby wszystko bylo dopiete na ostatni guzik.
|
|
|
|
|
|
|
Zakk_87
Go
|
Ten gostek wyregulowal sobie je za pomoca wlasnie zmielonych nasion lnu i sezamu hdl mial ponad 100 a ldl ponizej 100.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
A co mają wspólnego żółtka z nasionami lnu i sezamem?
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
A czy mogę zamiast mięsa,jeść kotlety sojowe?
|
|
|
|
|
|
|
Zakk_87
Go
|
Mi chodzilo o to ze nielubie zoltek a na nich rosnie hdl a niestety niechce miec go zbyt malego w sotsunku do ldl a to ze chce je zastapic lnem i sezamem to tez to ze maja bardzo duzo dobrych soli mineralnych i omega 3 ktore podnosza dobry hdl mysle ze warto byloby sprobowac co o tym sadzisz Edyta?
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Nie wiem co sądzić,bo nie jestem doradcą żywieniowym Nie mniej jednak DO/ŻO to głownie jajka,a Ty pytasz,czy mozesz je zastapić lnem,czy sezamem.Nie mam pojecia,czy ktoś będzie w stanie udzielić Tobie odpowiedzi,która by Ciebie zadowoliła
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
Od lat zajadam same żółtka na tłuszczu wieprzowym. Nie ruszam żadnych śmieci roślinnych (oprócz kakao) i mam w.... czy mi tam rośnie jakieś hdl czy ldl. Do szarlatanów w białych kitlach nie chodzę i nie zamierzam ich słuchać, bo są zaprzysięgłymi kłamcami. Nawet jak im zapłacisz, to ci i tak wszystkiego nie powiedzą, aby zachować monopol na wiedzę.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Daniel.Popieram Ciebie w 100% .
Zakk.A czy myslisz,że jak bedziesz robił badania hdl,czy ldl i dążył do jakichś ich stosunków,to myślisz,że będziesz zył wiecznie?
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
Ten gostek wyregulowal sobie je za pomoca wlasnie zmielonych nasion lnu i sezamu hdl mial ponad 100 a ldl ponizej 100.
kurcze blade ile ludziom można tłumaczyć szczególnie medykom może młotkiem potrzebują?? niech wrócą do wykładów na III roku z farmakognozji stoi tam jak byk napisane że siemię lniane wolno stosować zewnętrznie lub w postaci zimnych wyciągów wodnych siemię lniane zawiera glukozydy cyjanogenne dawka toksyczna HCN - 1mg/1 kg m c /dorośli KCN - 0,15 - 0,2 g 100 g nasion zmielonych = 50 mg HCN cyjanki kumulują się w organizmie ale róbta jak chceta
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
siemię lniane zawiera glukozydy cyjanogenne
dawka toksyczna HCN - 1mg/1 kg m c /dorośli KCN - 0,15 - 0,2 g
100 g nasion zmielonych = 50 mg HCN
cyjanki kumulują się w organizmie
ale róbta jak chceta
Ali jestes WIELKI!!!!Przyznaje, ze zaskoczyles mnie!!! Jesli jest to prawda, to warto to sobie "zakonotowac"
|
|
|
|
|
|
|
wojteks
Go
|
Wiara czyni cuda" [/size] To jest oczywiście KURA panie lejtnancie.
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
... Nawet jak im zapłacisz, to ci i tak wszystkiego nie powiedzą, aby zachować monopol na wiedzę...
Hle, hle, hle To z pewnoscia byloby prawdziwe, przy zalozeniu, ze ktos jest na tyle inteligentny aby trafic do tych 10% "Esculapow" ktorzy posiadaja "wysokiej jakosci" wiedze. Wiadomo, ze 90% lekarzy w Polsce, to "uposledzone" osobniki, najczesciej juz na genetyczne "podglebie" nalozyl sie wplyw "komunistycznego scierwa"
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Czy się będzie liczyć hdl/ldl,czy nie, to i tak wieko trumny się zamknie,na to większego wpływu nie mamy.
|
|
|
|
|
|
|
wojteks
Go
|
Ale urna nie ma wieka
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Myslisz,że skoro urna nie ma wieka,to nie umrzesz?
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
Grizzly, życie ludzkie opiera się na wierze. Jak nie wierzysz w Boga, to wierzysz w szarlatanów w białych kitlach, którzy mówią, że znają całą prawdę. Że badania, że wyniki, że nauka itd. , a to tylko pół prawdy, czyli nieprawda. Cały światopogląd nas i każdego człowieka, to jest zlepek różnych informacji, w które uwierzyliśmy, że są prawdziwe. Czyli czysta wiara i może co nie co prawdy. A wieko trumny i tak za każdym się zamknie.
|
|
|
|
|
|
|
wojteks
Go
|
Myslisz,że skoro urna nie ma wieka,to nie umrzesz? Może jestem pięcio, siedmiolatkiem?, czy może zalzhajmerowanym dziadygą?
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Niestety nie jestem w stanie tego okreslić tzn. okreslić Twojego wieku Ale wolno Ci mysleć,co Ci się podoba
|
|
|
|
|
|
|
jurek46
Go
|
Mi chodzilo o to ze nielubie zoltek a na nich rosnie hdl a niestety niechce miec go zbyt malego w sotsunku do ldl a to ze chce je zastapic lnem i sezamem to tez to ze maja bardzo duzo dobrych soli mineralnych i omega 3 ktore podnosza dobry hdl mysle ze warto byloby sprobowac co o tym sadzisz Edyta? Zakk czytam Twoją twórczośc,i nie mogę zrozumiec czego Ty wlaściwie szukasz na tym forum,przypomnę że jesteś na forum dr. Kwaśniewskiego Jest to forum promujące Żywienie Optymane .I otym możesz się tu dowiedziec.Jeżeli nie potrafisz zjadac jaj ,masła,serów,miesa,śmietany,tluszczy zwierzęcych a wszystko zgodnie z ustalonymi proporcjami. To jeżeli mogę podpowiedziec to ze swoimi problemami powinieneś zwrócic się tam gdzie te artykuły ,które ty możesz zjeśc sa wskazane do spożycia.
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: 1 [2] 3 4
|
|
|