neox
Go
|
Mogę każdemu chętnemu wysłać na adres e-mail książkę M.Drosnina "Kod Biblii" - obie częśći.
|
|
|
|
|
|
|
neox
Go
|
Mogę każdemu chętnemu wysłać na adres e-mail książkę M.Drosnina "Kod Biblii" - obie częśći. Od niedawna można tę książkę ściągnąć z mojej strony www.neox.md5.pl ,zapraszam.
|
|
|
|
|
|
|
neox
Go
|
Mogę każdemu chętnemu wysłać na adres e-mail książkę M.Drosnina "Kod Biblii" - obie częśći. Od niedawna można tę książkę ściągnąć z mojej strony www.neox.md5.pl ,zapraszam. Zmiana adresu strony : www.wawa.webd.pl
|
|
|
|
|
|
|
adammo
Go
|
Mogę każdemu chętnemu wysłać na adres e-mail książkę M.Drosnina "Kod Biblii" - obie częśći. Od niedawna można tę książkę ściągnąć z mojej strony www.neox.md5.pl ,zapraszam. Zmiana adresu strony : www.wawa.webd.plPoczytam to ocenię
|
|
|
|
|
|
|
baska
Go
|
Ksiazka zrobila na mnie piorunujace wrazenie. Jedno zdanie zmrozilo mi krew w zylach: "To zrobił komputer". Kazdy kto czytal, to wie o co chodzi. Nie polecam zagorzalym katolikom. Mam nadzieje, ze doczekamy trzeciej czesci...
|
|
|
|
|
|
|
neox
Go
|
Nie polecam zagorzalym katolikom.
Można wiedzieć dlaczego nie polecasz tej książki katolikom ? Ja uważam siebie za katolika i to zagorzałego i nie widzę w tych książkach nic sprzecznego z Dekalogiem ... przecież to jest OSTRZEŻENIE a nie wróżba !
|
|
|
|
|
|
|
baska
Go
|
Napisalam zagorzalym katolikom. Uwazam, ze to mogloby urazic ich uczucia religijne. Tylko o to mi chodzilo. Rozmawialam kiedys z kolezanka o alternatywnej biografii Chrystusa i ona strasznie sie zdenerwowala, obrazila sie na mnie. Nie kazdy to zrozumie jak Eli Rips. Wiec jakie emocje moze wywolac ta ksiazka...
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
O co sie tu obrazac/tez jestem katolikiem/-przeciez jak dobrze sie w "TO" wczyta to golym okiem widac,ze co chwila autor uzywa slowa -prawdopodobnie.Wiec jak-jest to prawda,czy prawdopodobnie prawda. Doleko bysmy zaszli gdyby dr J Kwasniewski uzywal co chwile slowa -PRAWDOPODOBNIE
|
|
|
|
|
|
|
neox
Go
|
O co sie tu obrazac/tez jestem katolikiem/-przeciez jak dobrze sie w "TO" wczyta to golym okiem widac,ze co chwila autor uzywa slowa -prawdopodobnie.Wiec jak-jest to prawda,czy prawdopodobnie prawda. Doleko bysmy zaszli gdyby dr J Kwasniewski uzywal co chwile slowa -PRAWDOPODOBNIE
Właściwie to jakiego słowa oczekiwałeś ? Przecież to jest tylko jeden poziom zaszyfrowania Pisma Świętego ktory na dodatek nie całkiem został odkryty.... kto wie co tam jest dalej ? Poza tym jeśli zakodowal to faktycznie to można tam znaleźć wszystkie możliwe scenariusze przyszłości i przeszłości |
.
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
Albo sie WIE,albo sie nie WIE. Dziewiaty czakram juz pozwala na to WIE. Ale to daleka droga.
|
|
|
|
|
|
|
SzymonNM100
Go
|
Hmmm.. To jeszcze niecałe półtora miesiąca... Jeśli do 31 grudnia nie wybuchnie ogólnoświatowy konflikt militarny, to znaczy, że Kod Biblii trafi na zakurzone półki, gdzie od dawna leżą żydowskie kabały. Wygląda, że to jeszcze jedna pop-przepowiednia.
|
|
|
|
|
|
|
Krystyna*Opty*
Go
|
baska napisała: Rozmawialam kiedys z kolezanka o alternatywnej biografii Chrystusa... Witaj baska, czy możesz podać jakąś literaturę na temat alternatywnej wersji biografii Jezusa? Ja ze swej strony polecam intrygującą książkę "Pra-Jezus", przedstawiającą niezwykle podobne szczegóły w religii chrześcijańskiej i w buddyzmie http://www.uraeus.home.pl/wolter3.html#praPozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Marek Mitruś
Go
|
A słyszałeś neox o książce "Kod Biblii. Ukryta Prawda" Jeffrey Satinover?
|
|
|
|
|
|
|
Jona
Go
|
Holger Kersten Elmar R. Gruber PRA-JEZUS Buddyjskie źródła chrześcijaństwa przeł. M. Dutkiewicz Kolejna prowokująca teza znanej pary autorów - Jezus nie jest twórcą chrześcijaństwa. Dogłębna a zarazem pasjonująca analiza faktów dowodzi, że Jezus nauczał w duchu buddyjskim, a ewangelie również znajdowały się pod silnym wpływem buddyzmu. Przyszłego kaznodzieję Jezusa w arkana swej religii wprowadzili zapewne buddyjscy mnisi z Aleksandrii. W książce przedstawiono również nowe spojrzenie na rolę esseńczyków i gminy z Qumran jako przekazicieli nauk Pra-Jezusa. Format: 140 x 220 mm, oprawa twarda Ciekawe ,bardzo ciekawe ,ale niezgodne z ewangelja. Pan Jezus powiedział ,ze przyszedł TYLKO do tych z domu Izraela ,a jesli tak ,to jak mógł iść do pogan? On przyszedł szukac to co zagineło z DOMU Izraela Do swoich przyszedł a oni Go nie przyjeli. A do uczniów swoich powiedział - na droge pogan nie wchodź. No i niby dlaczego miałby sie posiłkowac buddyzmem ? W duchu buddyzmu nie mógł nauczac ,Nauczał w Duchu Swoim Namaszczonym.
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Kristan - powiedz więcej o dziewiątym czakramie.
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
A tak przy okazji o ósmym też.
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
Naprawdę nie mogę i niepotrzebnie z tym wyskoczylem.Prosze zignorować ten wpis i uznać za niebyły.
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Szkoda.
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
Albo sie WIE,albo sie nie WIE. Dziewiaty czakram juz pozwala na to WIE. Ale to daleka droga.
Albo sie zjada , albo jest sie zjedzonym (dziesiaty czakram)
|
|
|
|
|
|
|
|