Strony: 1 2 [3] 4
|
|
|
Autor
|
Wtek: Jak reagujecie na kryzys ? (Przeczytany 33395 razy)
|
lekarka
Go
|
Wobec braku "doznań ekonomicznych"( , lubię tą wiedzę , zawsze chiałam być dyrektorem banku ); historyk może to ja nie?), zabrałam się za czytanie postów Mateoosh12, a tam NIC z hard-korów ekonomicznych. Znalazłam tam coś ciekawego : z piwem mam tak od okolo miesiaca. Jedno-wypiję nawet chętnie. Ale do połowy Więcej mi nie smakuje, kiedyś na spotkaniach wypijałem 3. Teraz pół piwa i stop. Na DO tak bywa. Warto wsłuchiwać się w podpowiedzi organizmu. bierzesz 75g mąki pszennej, dodajesz wody (BEZ JAJKA!), tak, żeby wyszło ciasto, które da się wyrobić, jak na makaron. I smażysz to na patelni typu teflon - ponieważ nie wolno Ci dać na nią tłuszczu! Możesz polać ją nieco keczupem, żeby nabrała trochę smaku. MONODIETA . Nie to, że zboża są maks złe, tylko warto (może) podejmować działania by je przeciągnąć na naszą stronę. I jeszcze jeden fragment w którym Meteoosh piszesz, że dostałeś wstretu do jaj i boczku, a tylko śmietana Ci "wchodziła". Monodieta. W prawie najbezpieczniejszej formie (prawie sam tłuszcz). Wiele osób wciska w siebie to czego nie lubi. To patologia. Wciskają żółtka, które im na dany moment nie smakują, wciskają mięso na które nie mają ochoty... Warto wsłuchiwać się w to co mówi organizm. Czasem krzyczy.
|
|
|
|
|
|
|
Tymon
Go
|
Jak reaguję na kryzys? Pozytywnie. Traktuję go jako wyzwanie, szczepionkę na przyszłość.
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Ali, zacznij produkować, zacznij coś dawać dla Świata.
aż taki głupi nie jestem Wymagasz od innych produkcji a sam "siedzisz w kącie "
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
poczytaj Smitha, Ricardo, Soto, Friedmana, Hayeka.
podaj Meteoosh pełne nazwy autorów i tytuły, poszukam sobie w necie.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Lekarko, "Doktrynę szoku" Naomi Klein polecam.
|
|
|
|
|
|
|
Hank
Go
|
poczytaj Smitha, Ricardo, Soto, Friedmana, Hayeka.
podaj Meteoosh pełne nazwy autorów i tytuły, poszukam sobie w necie. A po angielsku może być?
|
|
|
|
|
|
|
Hank
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
Ali, zacznij produkować, zacznij coś dawać dla Świata.
aż taki głupi nie jestem Wymagasz od innych produkcji a sam "siedzisz w kącie " dziad swoje, a baba swoje masz powiększać swoje kapitały aby zapewnić sobie byt i następcom po kiego diabła czepiłaś się tylko produkcji jest to jeden ze sposobów pomnażania kapitału ale nie zawsze najefektywniejszy
|
|
|
|
|
|
|
Czesław
Go
|
Jaki kryzys? Przecież Jasiu Krzysiu Bielecki już w sierpniu mówił, aby przerzucić się na fraki. Były po 1,95 i nikt ich nie chciał Nie posłuchaliście
|
|
|
|
|
|
|
Czesław
Go
|
Jak powiedzą w TV, że opłaca się kupować złotego, to nie czekajcie tylko kupujcie, bo "kryzys" wam kolejny raz nie dogodzi.
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
Wobec braku "doznań ekonomicznych"( , lubię tą wiedzę , ha ha chłopacy są za ciency w polemice ze starym zgredem który ekonomii nawet nie liznął odpowiedź "ekonomisty" sprytna manipulacja - miast argumentów "biznesmen" został z papierami które może sobie najwyżej na gwóźdź nabić
|
|
|
|
|
|
|
Szymon
Go
|
Nie ginęłaby gdyby nacjonaliści i postendeckie złogi nie upierały się przy złotówce. Nie ma złotówki nie ma spekulacji złotówką. A spekulacja euro byłaby niezwykle utrudniona. Mam nadzieję, że żartujesz
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Może być po ang. Czy wiecie, że: alkoholicy to mięsożercy a narkomani to trawojady (wegetarianie)? Koryto i pastwisko. Zak zasosuj Cynarex i kontrolę FSH po 4-5 tyg, powinno zadziałać (wszystkie inne metody likwidujące dol. krzyżowo-lędź też, dieta przde wszystkim). Medycyna akademicka kwalifikuje nowtwoty, grzybice, ch. wirusowe, gruźlicę jako "jeden worek" (TH1, TH2). Dlatego w przewleklych ch. wymienionych zastosowałabym zawsze hard core duuużo T (!!! )
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
trawojady (wegetarianie)?
Trawojady - oznacza w moim tłumaczeniu >uzależnieni od zbóż, które należą do rodziny traw< Do tej grupy tzw. pastwiska powinni być też zakwalifikowani palacze papierosów. Wg mnie nawet Ci, którzy są na DO. Jak labolatorylnie odróżnić pastwisko od korytka - mam pewne wstępne przemyślenia... Mile widziana pomoc .
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
nacjonaliści i postendeckie złogi
tak a propos przypomniał mi się człowiek, który wiele zrobił dla odradzajacej sie Polski. Roman Dmowski - warto poczytać jego biografię.
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...Roman Dmowski - warto poczytać jego biografię...
"Dmowski nigdy się nie ożenił. Sam podkreślał, że mogło to mu tylko przeszkadzać w prowadzeniu działalności politycznej. Jednak w opinii większości biografów jednym z powodów była nieodwzajemniona miłość do Marii Juszkiewiczowej, późniejszej żony Józefa Piłsudskiego. Według endeckiego polityka, Jędrzeja Giertycha, Dmowski miał z nią romans. Rywalizacja z Piłsudskim mogła być jedną z przyczyn późniejszych antagonizmów tych polityków." Tak wlasnie !!! Ach te kobiety!!!
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
mateoosh12
Go
|
inne wnioski: -S&P 500 na poziomie około 650pkt, zalecenie kupna -destabilizacja Teheranu -w razie niezmienienia polityki pieniężnej w UE deflacja (porównajcie politykę otoczenia geopolitycznego) -dalsze spadki wycen akcji w 2009 r. w USA, Europie i Japonii -zjazd $ w dół, potem odbicie i twarde lądowanie na dnie (w świetle wypowiedzi B. Bernanke) -inwestycje w przedsiębiorstwa z segmentu: dobra podstawowe, telekomunikacja i opieka medyczna przewyższą zyskami ogólny poziom rynkowy -cały rok 2009 to albo dobry poczatek do długiego terminu inwestycji, albo okazje spekulacyjne na: walutach (Eur, USD, JPY, CAD, AUD i GBP - tak GBP)
Nie zamieszczam dogłębnych analiz, bo nie dałoby się tego czytać, ale są poważne podstawy, ze do kolejnej hossy, poczekamy do ok. 2012 r. (i Euro 2012 nie ma tu nic do rzeczy).
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: 1 2 [3] 4
|
|
|