Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

Nasze pupile.

Zaczęty przez renia, 2009-06-07, 20:22:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

admin

I to bez flaszeczki!  :shock: ;)

Gavroche

O suchej wodzie tylko! :D

admin

Gavroche

Kilka tygodni temu wymacałem u suki guzek na skórze łopatki.
Dwa tygodnie temu miała go usuwanego z szerokim marginesem, bo biopsja wykazała podejrzenie mastocytomy (guz z komórek tucznych, bywa wredny, a rasa predysponowana do nowotworu).
Dzisiaj dostałem wyniki histopatologii usuniętej tkanki i okazało się, że to zwykły tłuszczak, uff. :D

Przy okazji powiem, że chciałbym aby ludzka medycyna była taka jak weterynaryjna; szybko, sprawnie, z ludzkim podejściem. 8)

Blackend

Fajnie.  8)

Moja suczka też miała guzka w okolicy sutków, potem go usunęliśmy ale i tak przerzuty były na płuca i trzeba było pieska uśpić, bo już nie potrafiła oddychać.  8)
Dojechała do 13 lat więc i tak jak na psiaka, to spoko, ale smutek był ogromny. Wypaliłem tego dnia chyba z 2 paczki papierosów i parę szotów poszło, a i tak miałem podły nastrój.  :(

admin

:(
Jak się przyzwyczai, to później trudno jest!  :?
Dlatego nigdy więcej fretki, bo cudowne, ale za krótko żyją!  :cry:
Jaką arę, albo żółwia lepiej.  :D

Blackend

Koty są spoko, przyjdą, pójdą, same wybiorą gdzie chcą być. ;)
Tylko, że trzeba mieć posesje, bo to dziki zwierzak, a nie trzymać po mieszkaniach.  8)

Gavroche

Cytat: admin w 2021-11-25, 13:34:34
Z drugiej strony, naturalnie krótki żywot podopiecznego umożliwia obcowanie z wieloma innymi, podczas naszego, nieco dłuższego. 8)

admin

Jasne, kot musi mieć "podwórko".  :D

admin

Cytat: Gavroche w 2021-11-25, 13:42:02
Cytat: admin w 2021-11-25, 13:34:34
Z drugiej strony, naturalnie krótki żywot podopiecznego umożliwia obcowanie z wieloma innymi, podczas naszego, nieco dłuższego. 8)

Dla nas to za przykre.  :(

Gavroche

Taka kolej rzeczy na tej planecie, ale rozumiem podejście. 8)

admin

Gavroche

Antoni Gucwiński nie żyje:
https://jastrzabpost.pl/newsy/antoni-gucwinski-nie-zyje-przyczyny-smierci-i-wiek_1125550.html
Pracowałem u nich w zoo przez pół roku na studiach, bardzo ciepły człowiek i dobry weterynarz. :(

Blackend

Szczerze, to myślałem, że on już jest w podeszłym wieku gdy ja byłem małolatem i patrzyłem na "Z kamerą wśród zwierząt".  :shock:
Oczywiście niech odpoczywa w pokoju.

admin

To były bardzo miłe programy z czasów gdy w komuszej TVP-ZPR rządził Maciej Szczepański!  8)

Blackend

Lubiłem Sondę, telewizję Kwant i oczywiście Teleranek. ;)  8)

admin

Tak, Kurek z Kamińskim byli fantastyczni!  :D

Gavroche

A bo na wyspach psy są mocno zinbredowane. :?

Kilka lat temu w Warszawie psy dziwnie chorowały, jakby odpowiednik ludzkiego rotawirusa, nawet plotka poszła, że ktoś zatruwa mięso i rozrzuca po trawie. :D
Nasza suka pochorowała sobie ze 3 dni i więcej się nie powtórzyło.
Podejrzewam, że co jakiś czas wirusy "przeskakują" na nowego żywiciela i póki nie nastąpi obustronne dopasowanie, tak to wygląda.

Może nawet podczas tych dwóch lat panowania jedynego słusznego wirusa, dopasowaliśmy się z kilkoma innymi, tylko po cichu. :D

admin

"Psia grypa" jak nic! ;)