opty Marcin
Go
|
Witam! Na ŻO jestem już od prawie roku. Niestety dość często wystepują u mnie biegunki. Aktualnie mam ją 4 dzień i nie wiem co robić. Brałem nifuroksazyd i też raczej brak poprawy.
Mój jadłospis (może tu jest przyczyna) Rano zazwyczaj 6-8 żółtek + śmietana 400g 18% lub 30% 350g. Na obiad jem zupe pomidorową z optymalnymi kluskami i jakieś mięso, węgle(buraczki z chrzanem jakiś ogórek) Kolacja to węgle i troche białka (biały ser, żółty ser)
Pozdrawiam i prosze o pomoc
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
Marcin,chyba jednak za duzo tluszczu,nie znam twoich blizszych danych aby sie dobrze ustosunkowac do tego problemu.Wczoraj zapomnialem twojej mamie powiedziec,ze czarna jagoda tez powoduje likwidacje tego problemu.Pozdro.
|
|
|
|
|
|
|
opty Marcin
Go
|
Aha, to będę jadł go mniej. A dane to : 180 cm wzrostu, 65-66 kg, 15 lat
Na razie 2 dzień jem żółtka i sucharki. Do tego lekarz (nieoptymlany) polecił mi brać biseptol 2 razy dziennie. No i jest poprawa.
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Brzeti
Go
|
Ostatnio miałem biegunke. Wszystko wskazuje na to, że to przez śmietanę z firmy Obory z Kozienic - spowodowała taką samą reakcję u mojej mamy. Była to 30% 350g. W dodatku kiedy ją znów zjadłęm miałem rozrzedzony kał - kiedy jej nie jem wszystko jest w porządku. Inne śmietany nie powodują u mnie żadnych dziwnych reakcji. Jeżeli miewasz często biegunki to podstępny wróg może czaić się w najmniej spodziewanym miejscu.
|
|
|
|
|
|
|
Brzeti
Go
|
Chciałem odwołać informacje z mojego poprzedniego postu w tym wątku. W czasie kiedy miałem biegunkę, jadłem taką ilość tłuszczu, której po prostu nie mogłem wchłonąć.
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
No przestań. Musieliby ci wlać ten tłuszcz do gardła siłą. Dajesz ogólniki i chcesz, zeby ci wierzyć na słowo. Nie wystarczy zjeść 325g tłustej śmietany, zeby miec biegunkę.
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
U jednego ta dawka śmietany NIC nie wywołuje. U drugiego wywołuje BIEGUNKĘ. U trzeciego wywołuje ZAPARCIE.Są osoby na diecie bez zbóż, a pijące śmietanę codziennie i walczące z zaparciami!A przecież śluzówka jelita leczy się w TRZY DNI! Wszyscy znamy metody pediatrów, którzy, by wyleczyć zaparcie u dzieci zmniejszają ilość produktów mlecznych, a zwiększają ilość przysłowiowej marchewki (warzywa). P.S. W dzieci pakowane są notorycznie jogurty, serki - bez tłuszczu. Nawet w te cukrzycowe dzieci, a One wymagają innego jedzenia napewno dalekiego od Tych "dań".
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
No tak, wyraziłam się nieściśle. Powiedziałam o śmietanie, a miałam na mysli sam tłuszcz podany jako przyczyna biegunki. Bo trzeba zjeść nie wiem, ile tłuszczu, zeby wywołał biegunkę. W czasie kiedy miałem biegunkę, jadłem taką ilość tłuszczu, której po prostu nie mogłem wchłonąć.
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
Do "opty Marcin" jedna rada--przestan traktowac swoj przewod pokarmowy jak --"worek na smieci", on potrzebuje delikatnosci, zrozumienia i MILOSCI! Hana
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Hana, dużo wiesz!
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
A tak właściwie, to wiesz WSZYSTKO!
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
A ja nie wiem wszystkiego. W związku z tym mam duzo pytań.
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
TO PROSZE PYTAJ!!! Hana
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
Wiesz co Ci powiem L EKARKO: OIDA OUDEN EIDOS--mowiac za Sokratesem-.
Ale jak sie wie, czego sie nie wie, to sie chyba wie (no moze nie duzo)ale sporo! Hana
|
|
|
|
|
|
|
opty Marcin
Go
|
Do Hana: Nie traktuję swojego przewodu pokarmowego jak worka na śmieci już dość długo ;-], bo przecież po to jestem na ŻO . U mnie skończył się ten problem wraz z odstawieniem śmietany 30% z Obory (taka firma ;-]).
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
No widzisz i na ZO trzeba troche kombinowac!!!
|
|
|
|
|
|
|
Rene
Go
|
Witaj! Prawdopodobnie masz Candide Albicans.Kup sobie miesięcznik,(jeżeli jeszcze gdzieś dostaniesz,może w MPIK-u)"Optymalnik" z maja - koniecznie.Poczytaj co autor pisze o Candidzie,to od razu będziesz w domu.Powinieneś jeść Flavon, po miesiącu nie będzie ani śladu po drożdżaku.Jeśli nie wiesz co to jest za preparat, to daj znać jak mam Ci tą wiadomość podać.Pozdrawiam, Rene
|
|
|
|
|
|
|
|