forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-03-28, 19:55:17

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.
658465 wiadomoci w 4058 wtkach; wysane przez 27 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: startom
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  Optymalna pizza.
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 2 [3] 4 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Optymalna pizza.  (Przeczytany 91883 razy)
akazah
Go


Email
Odp: Optymalna pizza.
« Odpowiedz #40 : 2009-11-14, 18:57:29 »

moze trzeba poczekac az ciasto troche urosnie????? robie pierwszy raz i cos mam zle przeczucia... SadSad
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 70130


Odp: Optymalna pizza.
« Odpowiedz #41 : 2009-11-14, 19:39:07 »

"akazah" - ja już dość dawno temu robiłam pizzę optymalną. Też mi się ciasto "kupy nie trzymało" - a efekt końcowy był ładny i smaczny.  Very Happy (pamiętam, że niepotrzebnie tylko dodałam ogórka kiszonego).
Zapisane

renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 70130


Odp: Optymalna pizza.
« Odpowiedz #42 : 2011-07-04, 21:14:35 »

Upiekłam pizzę według tego przepisu http://www.jedzoptymalnie.pl/kulinaria.php?id=49
z połowy składników podanych w przepisie.
Zamiast 50 minut piekłam ją 40 a i to było troszkę za dużo.
Rodzince bardzo ta pizza smakowała i nawet mieli ochotę na jeszcze... Shocked Laughing



[załącznik usunięty przez administratora]
Zapisane

Teresa Stachurska
Go


Email
Odp: Optymalna pizza.
« Odpowiedz #43 : 2011-07-04, 21:26:03 »

Prezentuje się jak ta lala, zadowolona Smile 
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 70130


Odp: Optymalna pizza.
« Odpowiedz #44 : 2011-07-04, 22:35:50 »

Mi to przypomina trochę Halloween... Laughing
Zapisane

Teresa Stachurska
Go


Email
Odp: Optymalna pizza.
« Odpowiedz #45 : 2011-07-04, 23:03:04 »

 Laughing   
Zapisane
Teresa Stachurska
Go


Email
Odp: Optymalna pizza.
« Odpowiedz #46 : 2011-07-13, 14:12:59 »

Mnie się też udała - http://www.stachurska.eu/?p=3697 , choć fotografia więcej niż marna Confused 
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 70130


Odp: Optymalna pizza.
« Odpowiedz #47 : 2011-07-13, 14:46:59 »

Twoja jest ładniejsza...nieprzypalona... Laughing
Ale ciasto faktycznie ciężko jest rozłożyć w kształcie placka na dnie formy. Jest ono bardzo geste...może można by je trochę rozrzedzić mlekiem?
Zapisane

renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 70130


Odp: Optymalna pizza.
« Odpowiedz #48 : 2011-07-13, 14:48:36 »

Mi dzieciaki mówiły, że byłaby smaczniejsza, gdybym dała więcej sera a mniej pieczarek. Na drugi raz tak zrobię.
Zapisane

Teresa Stachurska
Go


Email
Odp: Optymalna pizza.
« Odpowiedz #49 : 2011-07-13, 14:50:49 »

To moje nie było bardzo gęste, ale żółtka warzyły więcej od mąki. Tylko mąka, żółtka i drożdze.

Zapisane
kristan
Go


Email
Odp: Optymalna pizza.
« Odpowiedz #50 : 2011-07-13, 15:27:24 »

Twoja jest ładniejsza...nieprzypalona... Laughing
Ale ciasto faktycznie ciężko jest rozłożyć w kształcie placka na dnie formy. Jest ono bardzo geste...może można by je trochę rozrzedzić mlekiem?


Reniu , możesz zrobić tak:

http://www.jedzoptymalnie.pl/kulinaria.php?id=242
Zapisane
WojciechS
Go


Email
Odp: Optymalna pizza.
« Odpowiedz #51 : 2011-07-13, 15:40:06 »

A po co dodajecie do dobrej mąki candidy?  Shocked
Candida daje gluten, a gluten jest trujący!  Evil or Very Mad
http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=244  - a zapiekankę optymalną robi się tak...  Very Happy
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 70130


Odp: Optymalna pizza.
« Odpowiedz #52 : 2011-07-13, 16:03:26 »

Twoja jest ładniejsza...nieprzypalona... Laughing
Ale ciasto faktycznie ciężko jest rozłożyć w kształcie placka na dnie formy. Jest ono bardzo geste...może można by je trochę rozrzedzić mlekiem?


Reniu , możesz zrobić tak:

http://www.jedzoptymalnie.pl/kulinaria.php?id=242

Dzięki. Very Happy Na pewno będzie łatwiejsza w wykonaniu i ma lepsze proporcje. Jeszcze jak dam mniej pieczarek i węcej sera to będzie pizza prima sort... Wink
Zapisane

renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 70130


Odp: Optymalna pizza.
« Odpowiedz #53 : 2011-07-13, 16:07:30 »

A po co dodajecie do dobrej mąki candidy?  Shocked
Candida daje gluten, a gluten jest trujący!  Evil or Very Mad
http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=244  - a zapiekankę optymalną robi się tak...  Very Happy

Trochę glutenu nam się przyda... Wink niech organizm przyzwyczaja się do trucizn... Laughing bez tego bylibyśmy za zdrowi... Laughing
A tak poważnie, to mi by taka zapiekanka smakowała, ale dzieciaki trudno jest tak przestawić...
Zapisane

kristan
Go


Email
Odp: Optymalna pizza.
« Odpowiedz #54 : 2011-07-13, 16:29:17 »

A po co dodajecie do dobrej mąki candidy?  Shocked
Candida daje gluten, a gluten jest trujący!  Evil or Very Mad
http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=244  - a zapiekankę optymalną robi się tak...  Very Happy

Próbowałem - jest świetna.
Mnie natomiast najbardziej pociąga zapach candidy , więc czasami zdarza się/mowa o pizzy/.
Zapisane
WojciechS
Go


Email
Odp: Optymalna pizza.
« Odpowiedz #55 : 2011-07-13, 16:52:40 »

Oj te słaboski smakowe...  Confused
Ale czasem wolno!  Very Happy
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 70130


Odp: Optymalna pizza.
« Odpowiedz #56 : 2011-07-13, 18:07:55 »

...a czasem szybko... Cool
Zapisane

WojciechS
Go


Email
Odp: Optymalna pizza.
« Odpowiedz #57 : 2011-07-13, 18:30:32 »

Szybko, to jak się z jednej michy je, łapie muchy i ma diarrhoea...  Wink Mr. Green
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 70130


Odp: Optymalna pizza.
« Odpowiedz #58 : 2011-07-13, 18:36:34 »

To już jest niezły hardkor... Shocked
Zapisane

WojciechS
Go


Email
Odp: Optymalna pizza.
« Odpowiedz #59 : 2011-07-13, 18:51:03 »

Samo życie...  Very Happy
Zapisane
Strony: 1 2 [3] 4 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.034 sekund z 19 zapytaniami.