WojciechS
Go
|
Normalnie małpie czynności, jak się człowiek wprawi...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie umiem inaczej wrzucic zdjęć z aparatu - jak zawsze wszystkie... To teraz jak już wrzucisz te zdjęcia, to musisz na pulpicie kliknąć "komputer"-> pokaże ci się dysk OS i kolejne (D... E... F...) i "urządzenia z wymiennymi nośnikkami pamięci". Tu powinien być widoczny ten twój kodak w postaci ikonki. Klikasz na nią i otwierasz folder ze zdjęciami, które wcześniej oczywiście zapisałaś na kompie! Otworzy się podglą zdjęć i klikasz "zaznacz wszystko", jak zaznaczy to klikasz "usuń" i już starych zdjęć na aparacie mieć nie będziesz... Bardzo Ci dziękuję , bo moje dzieciaki nie mają cierpliwości do tłumaczenia mi takich "prostych" rzeczy. Mąż zna się jeszcze mniej na tych sprawach niż ja.... Będę robiła dokładnie tak jak piszesz i zobaczę czy mi się to uda...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Normalnie małpie czynności, jak się człowiek wprawi... Z pewnością - jak wszystkie inne komputerowe "skomplikowane operacje"...
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Jest też prostsza wersja! Masz na kompakcie taki guziczek z narysowanym koszem? Działa tylko na podglądzie zdjęć. Jak się jakieś zdjęcie nie podoba to się go wciska i aparat pyta, czy usunąć jedno, czy wszystkie, ale jest zabezpieczenie przed małpimi rączętami, bo domyślnie obcja jest ustawiona na "NIE"...
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
obcja... "p" ma być oczywiście...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Sprawdzę to jeszcze, bo ja robię taki błąd, że chcę wszystko robić szybko i nie wszystko czytam o czym instruują tylko kloikam na jakieś 'OK' albo 'dalej'. Sprawdzę to na spokojnie...ale mi się zawsze śpieszy - nie wiem gdzie...
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
WŁAŚNIE! Trzeba iść "z postępem i osiągnięciemi"...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
To teraz jak już wrzucisz te zdjęcia, to musisz na pulpicie kliknąć "komputer"-> pokaże ci się dysk OS i kolejne (D... E... F...) i "urządzenia z wymiennymi nośnikkami pamięci". Tu powinien być widoczny ten twój kodak w postaci ikonki. Klikasz na nią i otwierasz folder ze zdjęciami, które wcześniej oczywiście zapisałaś na kompie! Otworzy się podglą zdjęć i klikasz "zaznacz wszystko", jak zaznaczy to klikasz "usuń" i już starych zdjęć na aparacie mieć nie będziesz... Tak zrobiłam i wyświetlił mi się "kreator skanera i aparatu fotograficznego". Tam jest taka opcja "po skopiowaniu usuń zdjęcia z aparatu fotograficznnego" trzeba tylko kliknąć na krateczkę obok. Idę (może się czołgam) z postępem...
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Zrób "deleta" i przepadnie...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie wiem co to oznacza, ale po Tweojej minie widzę, że nic ciekawego... Znalazłam jeszcze jedną ciekawą opcję w kreatorze skanera. Wyświetlają tam się wszystkie zdjęcia z aparatu i wszystkie są zaznaczone haczykiem. Pisze na dole "wyczyść" "zaznacz" i najpierw "wyczyszczam" wszystko, a potem zaznaczam tylko te zdjęcia, które chcę przenieść. Warto jednak czytać... Pewnie Ameryki nie odkryłam...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|