Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wtek: Placki z jajek i sera (Przeczytany 3769 razy)
|
renia
|
Zrobiłam je według przepisu nr 14 z "Książki kucharskiej" J.K. - z połowy ilości tam podanych składników (250 g twarogu). Wyszło mi 16 dość dużych placków (4 patelnie po 4 placki). Ładnie one rosły przy pieczeniu, ale później trochę opadły. Dzieciom smakowały cienko posmarowane dżemem. Ja chcę je wykorzystać do zrobienia kanapek (jest z nimi znacznie mniej roboty niż z chlebem optymalnym). Twarożek podusiłam widelcem, białka ubiłam mikserem na sztywną pianę i całość wymieszałam łyżką. Bardzo smakowały mi te placki na ciepło. Zjadłam dwa - bez dodatków. [załącznik usunięty przez administratora]
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|
|