administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
Pierwsza szklana zaliczona - z dodatkiem 'bimbru" (zięciowi tez się spodobało)
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Gaz musi byc,bez 'gazu' lipa
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Trzeba od czasu do czasu przygazować
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Woda gazowana z dodatkiem cytryny często gości na naszym stole, w dzień powszedni jak i od święta dla gości. Lubimy też wino zmieszane z wodą gazowaną, taki napój ma u nas nazwę "szprycerek" i jest wspaniałym umilaczem leniwego ciepłego popołudnia lub wieczoru w dni pracujące.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
U nas codziennie jest gotowany kompot (lekko słodzony)...Dzisiaj z jabłek i wiśni. Wody gazowanej nie lubimy...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
U nas odwrotnie tylko gazowana, kompotów i wody z sokiem sie nie pija, nie mamy takiej tradycji. Byc może dlatego, że jesteśmy blokowi bez własnego ogrodu z drzewkami owocowymi i wiecznym problemem co z tym bogactwem owocowym zrobić?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Woda gazowana z dodatkiem cytryny często gości na naszym stole, w dzień powszedni jak i od święta dla gości. Lubimy też wino zmieszane z wodą gazowaną, taki napój ma u nas nazwę "szprycerek" i jest wspaniałym umilaczem leniwego ciepłego popołudnia lub wieczoru w dni pracujące. Mi się podoba nazwa mieszanki "mimoza", sok pomarańczowy z szampanem
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
U nas odwrotnie tylko gazowana, kompotów i wody z sokiem sie nie pija, nie mamy takiej tradycji. Byc może dlatego, że jesteśmy blokowi bez własnego ogrodu z drzewkami owocowymi i wiecznym problemem co z tym bogactwem owocowym zrobić? + 1.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Mi się podoba nazwa mieszanki "mimoza", sok pomarańczowy z szampanem Takiej mieszanki jeszcze nie piłem, szampan pewnie musi być typu brut, bo te dosładzane, to pewnie za słodkie z tym sokiem wyjdą?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Mi się podoba nazwa mieszanki "mimoza", sok pomarańczowy z szampanem Takiej mieszanki jeszcze nie piłem, szampan pewnie musi być typu brut, bo te dosładzane, to pewnie za słodkie z tym sokiem wyjdą? Najlepiej by szampan był z Szampanii, a sok ręcznie wyciskany z pomarańczy prosto z drzewa Ale jak poprosisz w barze, to Ci dadzą wytrawne z bąbelkami i jakiś Hortex
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
To pozostaje mi zrobić samemu, bo ja to taki mało po barach bywający jestem
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To pozostaje mi zrobić samemu, bo ja to taki mało po barach bywający jestem Na Capri to piją od rana, a w Stanach do lunchu. Wiadomo, chcesz mieć dobrze zrób sam
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
To poproszę żonę, bo ona mi jeszcze bardziej dobrze zrobi
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To poproszę żonę, bo ona mi jeszcze bardziej dobrze zrobi Ale, że wszystko?
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
To poproszę żonę, bo ona mi jeszcze bardziej dobrze zrobi Ale, że wszystko? Żona Skarb
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ale, że wszystko?
Nie no, wypić nie dam
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Żona Skarb Trochę szczęścia w życiu też trzeba mieć, to i skarb się znajdzie
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Żona Skarb Trochę szczęścia w życiu też trzeba mieć, to i skarb się znajdzie Żona czyta forum?
|
|
|
|
|
|
|
|