adampio
Go
|
Brzmi ciekawie. Szperajac w internecie znalazlem ciekawe danie: Składniki: golonka wieprzowa, przyprawy, 15 jajek. Sposób wykonania: Szynkę jajeczną przyrządzamy z golonki gotowanej z przyprawami. Ugotowane mięso kroimy na kawałki, dodajemy dużo pieprzu i soli oraz 7 surowych jajek. Wkładamy do formy, dodajemy pokrojone jajka na twardo i zapiekamy. Do tego ziemniak, troche warzyw i koniecznie sos tatarski i jest optymalnie
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
renia
|
Nie bardzo mogę sobie to danie wyobrazić...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
renia
|
Brzmi ciekawie. Szperajac w internecie znalazlem ciekawe danie: Składniki: golonka wieprzowa, przyprawy, 15 jajek. Sposób wykonania: Szynkę jajeczną przyrządzamy z golonki gotowanej z przyprawami. Ugotowane mięso kroimy na kawałki, dodajemy dużo pieprzu i soli oraz 7 surowych jajek. Wkładamy do formy, dodajemy pokrojone jajka na twardo i zapiekamy. Do tego ziemniak, troche warzyw i koniecznie sos tatarski i jest optymalnie Zdjęcia tego dania nie było?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Probowalem na patelni. Tu bedzie podobnie bo w formie typu "od chleba" czyli podluznej.Po zapieczeniu "szynki" i jej wystygnieciu bedzie mozna spokojnie pokroic na "kotlety" podgrzac w micro przed podaniem albo na patelni z jakimis warzywami i koniecznie soem chrzanowo-musztardowym z koperkiem.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Mówisz, że warto "w to się bawić"?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Rudzik
Go
|
Dzięki adampio za super przepis, jeszcze śniadania nie jadłam i teraz ślinotok mam że hoho Pomysł świetny! Od pewnego czasu chodzi za mną ochota na zrobienie, bo sama robię , kiełbasy z proporcjami BTW. Problem tylko z jakimi warzywami, bo jakoś mniej niż 5 kg nie chce mi wychodzić, więc kiełbasę muszę zamrażać a nie wszystkie to lubią Możę macie pomysł z czym by to fajnie wyszło? Wiem że to troszkę przekombinowane, ale fajne by było na podróż, nagły wypad gdzieś tam, czy po prostu zajęty dzień.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Rudzik
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Ładnie kolorowe, ale (mogę się mylić oczywiście) na drugi dzień już chyba jest takie lekko obeschnięte. Trochę przypomina mi to jajecznicę...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Rudzik
Go
|
Może się mylę - ale mięso trzyma wilgoć a w przepisie są 2 rodzaje śmietan, czyli wilgoci jest sporo. Na pewno masz sporo naczyń do lodówki z pokrywkami i wtedy na 100% na drugi dzień będzie ok. Do zobaczenia w niedzielę, za tydzień w Gdyni na spotkaniu Optymalnych Reniu, nareszcie będę na miejscu
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
To Wy się znacie w realu?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Nową "frakcję" będziemy mogli wkrótce wyodrębnić- na miejscu. Super.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Może się mylę - ale mięso trzyma wilgoć a w przepisie są 2 rodzaje śmietan, czyli wilgoci jest sporo. Na pewno masz sporo naczyń do lodówki z pokrywkami i wtedy na 100% na drugi dzień będzie ok. Do zobaczenia w niedzielę, za tydzień w Gdyni na spotkaniu Optymalnych Reniu, nareszcie będę na miejscu Super... Teraz 27.10. o 14:00 jak zwykle w coffee time w Gdyni...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
To Wy się znacie w realu?
Jeszcze nie... ale lepiej się spytaj kogo ja nie znam...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Rudzik
Go
|
Właściwie tylko kilka wymian myśli było, proszę admina, z nadzieją na szybką jesień bo tylko wtedy jestem w Trójmieście. Forum czytam od dawna i znam ciutkę parę osób .
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|