renia
|
Bo marketom bazary przeszkadzają... Tak by mogli wyżej z ceną podskoczyć...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
A ten tusz z pieczątek nie jest szkodliwy?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
renia
|
Jak mnie widać? Ja zawsze wolę "na zimne dmuchać"...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Jak mnie widać? Tego nie wiem, bo nie widzę!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
renia
|
Nie, a do tego bezsmakowy, a jak się po reniowemu przemieli, to nawet nie widać. Źle jeszcze przeczytałam (za szybkie tempo było). Wiadomo, że jak się przemieli mieso, to nie widać. Ale ja i tak te pieczątki wycinam.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
krysia48
Go
|
Tez robie takie rolady,a do srodka wkładam pokrojona w cienkie paski paprykę czerwoną.Uwielbiam te roladki
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Z papryką też na pewno ciekawe i dobre... Ja dodałam czosnek oprócz zwykłych przypraw...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
krysia48
Go
|
reniu pieczesz w piekarniku a jak dugo? bo ja opiekam w brytwannie i próże.Chcialabym jednak sprobowac tych zawijaków z piekarnika.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Wcześniejsze piekłam w rękawie do pieczenia - w piekarniku. Te chciałam w zamykanej, szklanej brytfannie piec, ale się w nią nie zmieściły. Włożyłam je do większej brytfanny (takiej ze stali, czy metalu - nie znam się na tym - nierdzewnej) i zakryłam szczelnie folią aluminiową. Piekłam 1,5 godziny (najpierw w 250 stopniach, po pół godzinie zminiejszyłam na 180). Po wyłączeniu zostawiłam je jeszcze na godzinę w gorącym piekarniku, potem wyjęłam je do ostudzenia (stale przykryte aby nie obeschły). Na noc mąż je przykrył deseczkami i obciążył takimi jakby cegłami (wyszorowanymi). Mało roboty, tanio, smacznie i dużo zdrowiej niż te nastrzykiwane wędliny sklepowe - albo co gorsze - marketowe...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Ugotowane w garnku też by były dobre. Najlepiej wziąć jak najmniejszy garnek i ciasno je (związane ) upakować.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
krysia48
Go
|
następnym razem zrobie Twoim sposobbem co do wyrobow wędliniarskich w tych czasach to nawet nie wiadomo czy to wędlina nazwac.W zeszłym roku do nas na działke wpadła siostra z rodzin na grilla,oczywiscie przywieźli "pyszna " kiełbbase.Z ciekawości zerknęłam na skład.I ciężko mi bbyło uwierzyć w to co czytam miedzy innymi paskudnymi dodatkami w składnikach była MĄKA KUKURYDZIANA i MĄKA KARTOFLANA.Osobiscie za takiego grilla podziekowałam
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Dbają o nas, żebyśmy za dużo tego mięsa czerwonego - rakotwórczego nie jedli...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Co mi za strona tutaj się ukazała? e jdli...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|