Autor
|
Wtek: Spotkanie Optymalnych w Ostrzycach - maj 2014 (Przeczytany 395320 razy)
|
Radzio
Go
|
Zainteresowanie tym Zjazdem przerosło moje oczekiwania. Już jest sporo wpłat i telefonicznych rezerwacji, a jeszcze w miesięczniku się nie ukazało... Kurczę! Żeby tylko miejsc dla wszystkich chętnych wystarczyło. Też zaczęłam się obawiać. Ale Oddział Pomorski ma pierwszeństwo... A mogło być tak pięknie. Może jaką nagrodę im ufundować? Proponuję kwartalną prenumeratę Miesięcznika OPTYMALNI! Właśnie! Prenumerata. A co to będzie, kiedy się Pomorze tak rozkręci- a może- i oficynę wydawniczą uruchomi, a może? Przecież nic lepiej nie ożywia, jak zdrowa, uczciwa, bezinteresowna konkurencja. Zainteresowanie tym Zjazdem przerosło moje oczekiwania. Już jest sporo wpłat i telefonicznych rezerwacji, a jeszcze w miesięczniku się nie ukazało... Kurczę! Żeby tylko miejsc dla wszystkich chętnych wystarczyło. A mało to razy człek poczciwy na bożonarodzeniowej pasterce z gołą głową na mrozie godzinki wystawał? W plener Bractwo, w plener.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
... Niech kucharz podszkoli się deczko do tego czasu... Kurczaczek! Żeby do głowy mu nie przyszło całą zaordynować i tak stawka może wzrosnąć za "zamówienie specjalne".
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Spoco! On ma raczej stare przyzwyczajenia i pewnie pomyli w serniku gramaturę twarogu z mąką... Ale wina będzie Reni!
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Może mu na coś mniej wyszukanego myśl pokierować. Sadzone na boczku z talarkami ziemniaków- na deser. Taniej (ale gdyby była potrzeba "na bogato", to baleronem można podeprzeć) i o błąd w obliczaniu z pamięci trudniej. Wszyscy dostaną to samo, ale każdemu będzie można dać "do syta", więc jest szansa, że i gadać będziemy to samo- na pewno nie będzie nudno. A tak, każdy nos w swój talerz wtuli, coś odrzuci, coś dołoży (ktoś spod stołu śmietanę wytarga) i nic nie będzie można zaś zrozumieć. A smaaalec, taki od Pana Henryka- będzie umiał zrobić? P.s. Ze swej strony publicznie mogę obiecać, że będę zachowywał się właściwie, a na potwierdzenie, że nie zrobię z "gęby cholewki" wystarczy przypomnieć sobie w jak miłej atmosferze odbyły się dwie przełomowe Konferencje( i związane z tym spotkania optymalnych), na których byłem obecny i ... nic się nie wydarzyło.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Z naszego Pomorskiego Oddziału jest sporo chętnych na to Spotkanie w Ostrzycach. Nie jadą praktycznie tylko ci, którzy nie mogą. Mają w tym czasie inne wyjazdy - m.in. na Zjazd Rodzin Optymalnych do Ustronia...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A z psem można? Na rawpaleo jest, ale niegrymaśny, zje i optymalne
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Przedzwoń do nich i się spytaj. Elastyczni są, to chyba i na kangura by się zgodzili...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Byliśmy (ja z Kasią i Mirkiem z naszego Pomorskiego Oddziału) w Ostrzycach. Wszystko mamy zaklepane. Zaliczkę wpłaconą. Menu optymalne uzgodnione. Będzie wersja na bogato - jak na weselu. Pokoje eleganckie o wysokim standardzie. Myślę, że nawet królowa Anglii by tam nie narzekała... Pokoje są dwuosobowe a widokiem na jezioro i czteroosobowe z widokiem na las i z tarasem oraz apartamenty, a i jeszcze wolnostojące domki. Sauna, jakuzzi, grota solna, park linowy, plac zabaw, sala do ćwiczeń (orbitreki i jakieś inne "instrumenty") rejsy statkiem po jeziorze, rowery wodne, quady...ale to wszystko jest dodatkowo. My będziemy się non-stop szkolić... Cytryna będzie, znaczy plasterki, znaczy do "suplementowania"? Woda w jeziorze podgrzana będzie? Ja- ostatecznie, bom "gupi"- atmosferę mogę nieco podnieść?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Znaczy podgrzać, ale nie spalić.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
... My będziemy się non-stop szkolić... A sernik, co z sernikiem, bo bez tego żadne szkolenie optymalne nie może się obejść. Piona Bo twaróg z jajami i sacharozą zapieczony, wybitnie podnosi morale...
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
To o czym będziemy tu po spotkaniu rozmawiać, jak nie ma sernika?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Bez sernika, to skandal! A chociaż żółtków i podgardlów starczy? I po wiadrze smalcu do kawy.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Bez sernika, to skandal! A chociaż żółtków i podgardlów starczy? I po wiadrze smalcu do kawy. Wiadro smalcu będzie dla tych, którzy będą się wybierali na masaż...
|
|
|
|
|
|
|
|
|