renia
|
Mi nie zależy ani na fortunie, ani na blasku jupierów...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...jupiterów....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Decyzja zapadła, a ponoć macie "bardzo dobrą Władzę, tylko nie trza jej przeszkadzać..." No to nie będę przeszkadzał. "No to, róbta co chceta". A więc, gdy tylko będą dobrze oświetlone cele, do roboty. A ja, ledwo nadążając, trop w trop. Myślę, że jesteś pod wpływem osób, które mącą cały czas i myślą tylko o swoich korzyściach... Znaczy kto? Rodzina, najbliżsi. Ja? Las? Luksus? (porządek jest [alfa]betyczny )
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Właśnie, właśnie "róbta co chceta"... Dlaczego stwarzać ograniczenia, gdy można się cieszyć pełnią wolności?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Żeby się nie przetrenować?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Sytuacja Stowarzyszenia jest niezagrożona, a wszystko wskazuje na to, że będzie lepiej, więc nie ma powodów do obaw. Wkrótce życie zweryfikuje to moje marzenie, aby Stowarzyszenie było instytucją opiniotwórczą. Tak będzie - postaramy się o to.
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Wkrótce świąteczny weekend, a zatem dziś jest jeden z ostatnich dni przed zasłużonym wypoczynkiem. Sytuacja Stowarzyszenia jest niezagrożona, a wszystko wskazuje na to, że będzie lepiej, więc nie ma powodów do obaw. Wkrótce życie zweryfikuje to moje marzenie, aby Stowarzyszenie było instytucją opiniotwórczą. Tak będzie - postaramy się o to. W którymś z postów opiniotwórczą cechę przypisano i naszemu Forum, ale to na szczęście są wirtualia. Uważam- w ramach marzeń, że opiniotwórcza rola Stowarzyszenia będzie miała charakter merytoryczny, przewidujący i zasadniczo pasterski. Nie będzie kolejnym moralizatorem dla "mądrego Polaka po szkodzie". A prościej ujmując- powtarzana w społeczeństwie formułka "...a nie mówiłem..." to cecha, ani wada, ani zaleta. ...(skrót myślowy ) Zwrot "dobry przykład" użyty został ostatnio parokrotnie w postach, znaczy jest potrzeba "coś wziąć" , a sztuką będzie poszukać tych, którzy zechcą "go dać"... więcej zapewne w Ostrzycach. P.s. A co stanie się z miesięcznikiem, zachowa formę popularno-rozrywkowo-naukową? Czy zmieni się na rozrywkowo-popularyzujący-Naukę? ..., że o szacie graficznej nawet nie wspomnę.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A tak w jednym zdaniu, to o co chodzi?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Z tego wszystkiego to zapomniałem zapytać, czy strój wieczorowy obowiązuje, czy codzienne, wygodne łachy?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Na dzień - dzienny, a na wieczór - wieczorowy...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|