|
renia
|
A może odwrotnie jest? Lubisz to co ci dają?
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Właśnie , co za dużo to nie zdrowo.
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
W tym problem, bo przez sześćdziesiąt lat dobrze karmili hamerykanów, a tuczyć na fest to zaczęli tak z piętnaście lat temu... Buła, mięso czerwone, ser, fryty i liście - super żarcie, dobrze zbilansowane, tylko trzeba umieć jeść, a nie żreć! Dobrze mowisz Taki Royal popity smietanka jest bezkonkurencyjny A odrobina glutaminianu sodu nikomu jeszcze nie zaszkodziła..., to tak na poprawienie krążenia...
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
A może odwrotnie jest? Lubisz to co ci dają? Ja też lubię jak mi dają he he he
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Długo ponieważ gdy byłem parę lat temu na badaniach (pisałem tu o tym) dochtórka była zaniepokojona moim 130mg%. Przysiegam, że nie wiem jakie są normy i nigdy mnie to nie interesowało, nigdy! Ale są chyba niższe niż te 130 skoro juz miała ochotę wypisać receptę. U la la! Taki cukier na czczo, z niewielkim wahnięciem po jedzeniu to tylko u tych, co nigdy głodni nie chodzą i rzutów insuliny nie mają! U mnie jest podobnie, ale przyznawać się do tego nie powinno w komuszym kraju... Lepiej powoływać się na badania Polskiej Akademii Nauk, że "na Diecie Optymalnej poziom cukru i krzywa cukrowa jest w normie". wiadmo,a niech 'ciemny lud' ... Cztac Tatonia cza Szybkość wydzielania glukozy przez wątrobę do krwi równa się szybkości pobierania tego cukru przez wątrobę z krwi przy glikemii 150 mg/dl (8,3 mmol/l). Bilans jest wtedy zerowy. Adasiu, bo Ty wiele rzeczy rozumiesz nieco inaczej, dlatego porównujesz organizm do auta i wpasowujesz się w normy. Daj Ci Boże zdrowia.
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
...obojętnie co? obojętnie to nie, tylko fajne rzeczy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
Ato tu jest to ulubione na fb 300g! Tak sztywno traktowane :z
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie pisze, że musi być, tylko aby nie przekraczać (ziemniaki, jarzyny i owoce łącznie)... "...ziemniaki, jarzyny i owoce - agrest, porzeczki, maliny, poziomki, jeżyny, truskawki w ilości nie przekraczającej 300g na dobę..." też już słyszałam wersje, że 300g warzyw trzeba codziennie zjadać...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Do miesięcznika "Optymalni" dobrze by było ten tekst dać... Teraz tam Kwaśniewskich nie drukują... Inna moda przyszła.
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Bardzo dobrze, bo nie muszę tego kupować.
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
Ato tu jest to ulubione na fb 300g! Tak sztywno traktowane :z
Reniu oczywiście, i o dla przykładowego pana 70kg. Ale na fb to była jazda ze sztywnym 300g.
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
300g dla każdego
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Zależy czego, bo w daktylach, czy suszu morelowym wychodzi jakoś mniej...
|
|
|
|
|
|
|
|