administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
W weekend Angela Merkel ponownie powiedziała, że Wielka Brytania nie będzie miała dostępu do rynku UE, jeżeli ograniczy migrację. „Financial Times” zamieścił natomiast artykuł, w którym szef niemieckiego Stowarzyszenia Przemysłu Motoryzacyjnego twierdzi, że Brexit zniszczy tę branżę w Wielkiej Brytanii. Matthisas Wissmann uważa, że jeżeli dojdzie do „twardego Brexitu” produkcja przeniesie się do Polski czy na Słowację, które są „bardzo atrakcyjne, mają niskie koszty pracy i są w EU”. znowu montownie do nas?! Niech Słowacja ich bierze do siebie i płaci.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
U nas brakuje chętnych do pracy. Bierzemy Ukraińców, to niech lepiej od razu z tymi montowniami wynoszą się na Ukrainę...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
O tym myślałem. Drenaż rąk do pracy. Ci którzy chcą pracować to pracują albo wyjechali, a ci co nie pracują to przeważnie nie chcą lub nie mogą. Bo, że ma się wykształcenie pedagogiczne, to nie znaczy, że nie można kawy w klubie nalewać za podobne pieniądze
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Nie podoba Wam się już Dobra Zmiana? Dopiero rok minął.
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
No ale tak mam być, bo Dobra Zmiana czyni dobro jak sama nazwa wskazuje.
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ale trzeba dać im czasu, po ośmiu latach się oceni.
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ale wtedy będzie już po ptokach, bo Obóz domkną.
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Ważne bo Polskie.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale Renia tu dziś pisała, że "dobrej zmiany" jeszcze nie odczuwa sporo ludzi... Może stąd to rozczarowanie? Poproszę o link... albo cytat...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nie chce mi się, ale coś tam było o takiej samej liczbie tirów sprzedanego towaru, jak za płeło...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Takie tam bzdety prywatne na KOCS-u. Tutaj chodzi o całokształt polskiej gospodarki...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A! Całokształt, a to nieźle tąpnie, niech się tylko ta "dobra zmiana" wreszcie rozkręci...
|
|
|
|
|
|
|
|