Strony: [1] 2
|
|
|
Autor
|
Wtek: Propozycje gotowych marketowych produktów (z odpowiednich BTW) (Przeczytany 23094 razy)
|
jarcow
Go
|
Proszę o jakieś propozycje marketowych gotowców. Czasami jestem długo poza domem i zdarza się, że wcześniej nie mam czasu przygotować sobie posiłku na wynos. Owszem mam możliwość wyskoczenia do marketu, czy też innego "szybkiego sklepu", co tam kupić, by zjeść w terenie? Jakie macie propozycje?
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Zabierałam do pracy dobry żółty ser + śmietanę 30 %. Podobnie z pasztetem, ale piekłam go sama, dzieliłam na porcje, mroziłam, potem gotowy + śmietana nadawał się na wynos. Podobnie placki twarogowe, masło i ser/wędlina - http://www.stachurska.eu/?p=7041 . Kotlet mielony - http://www.stachurska.eu/?p=1337 i kwaśna śmietana oraz pomidor. OK?
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
kiełbaski wiedeńskie z małą ilością majonezu, a lepiej masła. Kaszanka pętko (za mało tłuszczu z reguły mają).
gęsta śmietana 30 % President z orzechami dorzuconymi do kubka i kostką czekolady (trzeba mieć łyżeczkę plastikową).
Kubeczek śmietanki 30 plus ser żółty ( plastry, warkocze itp )
węglowodany - suszone owoce ( śliwka, morela , rodzynek ) , czekolada gorzka z orzechami/migdałami
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Zrobić gotowca dzień wcześniej może
|
|
|
|
|
|
|
jarcow
Go
|
Ciekawe propozycje, dzięki. Jeśli komuś wpadnie jeszcze coś do głowy, to poproszę
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Kabanosy, parówki, salceson, kindziuk, żółty ser, pleśniowy ser, zapijane śmietanką 30%. Orzechy i orzeszki, pestki słonecznika, sernik, sezamki, gorzka czekolada, chałwa. Burgery bez pieczywa, jaja sadzone, karkówka, wątroba, wątróbki zawijane w boczek, stek, stek z tuńczyka, smażony ser, fondue, frytki, tłuczone ziemniaki z masłem, kasza gryczana ze smalcem ze skwarkami, warzywa smażone, warzywa gotowane czy parowane z oliwą, majonez, sosy majonezowe i tatarskie. Nie rozumiem jak można mieć problemy na mieście czy w trasie, jesli się jest na ŻO. Na DO, to już inna sprawa...
|
|
|
|
|
|
|
jarcow
Go
|
Nie rozumiem jak można mieć problemy na mieście czy w trasie, jesli się jest na ŻO. Ja na razie nie mam żadnych problemów, po prostu od dzisiaj zacząłem i muszę to jakoś szybko ogarnąć
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
No i banany jako węgiel
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Kabanosy, parówki, salceson, kindziuk, żółty ser, pleśniowy ser, zapijane śmietanką 30%.
Mój zestaw śniadaniowy na wyjeździe. Oczywiście nie wszystko naraz, bo dwa składniki z tej propozycji w zupełności starczą.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nie rozumiem jak można mieć problemy na mieście czy w trasie, jesli się jest na ŻO. Ja na razie nie mam żadnych problemów, po prostu od dzisiaj zacząłem i muszę to jakoś szybko ogarnąć A tak, na początku jest trudniej, brak wprawy, ale to łatwizna.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
W kazdym razie smietanke nosic ze soba jak piersiowke i w razie czegokolwiek uzywac bez wahania.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Kabanosy, parówki, salceson, kindziuk, żółty ser, pleśniowy ser, zapijane śmietanką 30%.
Mój zestaw śniadaniowy na wyjeździe. Oczywiście nie wszystko naraz, bo dwa składniki z tej propozycji w zupełności starczą. Śmietanka magicznie uszlachetnia wędliny i nie tylko.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nie rozumiem jak można mieć problemy na mieście czy w trasie, jesli się jest na ŻO. Na mieście, czy w trasie jest zawsze do ... Bo przecież samemu sobie trzeba zrobić, a w domu podają gotowe! Znaczy inaczej i dużo gorzej jest jak w domu. Chyba, że się zastosuje na wyjeździe suplementację krzemową. To trochę łagodzi dyskomfort. Wtedy nawet hotelowe jajca na margarynie, choć prosiło się na maśle, jakoś się przełknie.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Mnie na maśle ,bo ja według zaleceń lekarza
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Kiedy my jedziemy w trasę to bierzemy ze sobą: sałata lodowa a w środku pasztet lu mielonka i majonez lub masło (takie niby gołąbki), muffiny z jajka, boczku, sera, brokuł itp- wszystko wymieszane i zapieczone jak babeczki, parówki, kotlety mielone, kotlety z jajek, kotlety z ziemniaków i mięsa, kabanosy, pieczeń z łopatki w plastrach, ser, skwarki z cebulką no i jakiś ogórek kiszony czy pomidorek koktailowy, suszone śliwki czy banan, orzechy. I dodam, że nie wszystko naraz bierzemy tylko kilka z tych produktów (podróż zajmuje nam ok 34 godz)
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Dlaczego 34 godz?
|