admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26761
|
Mam znajomego, który zawsze na przełomie października-listopada był chory na anginę. Rok temu i w tym sezonie (wyszczepiony dwoma dozami) - przy tych samych objawach "zachorował na covid" - udokumentowany testem. To może taka propozycja dla naukowców na rewelacyjne i przełomowe badania naukowe: "skuteczność leczenia przeziębień, angin i innych sezonowych chorób grypopodobnych wirusem i szczepionką covid 19"...
|
|
|
|
|
|
|
Sandman
Newbie
wiadomoci: 184
|
U mnie w pracy na tym dziale na 30 osób co rok szczyt przeziębień luty-marzec dziwnie sie łączy ze nawałem pracy za który nie ma dodatkowej kasy . Co rok nie ma w tym czasie 4-8 osób tak 2020 nie było 7(?) byli przeziębieni jakieś około grypowe sprawy. 2021 luty marzec na 8 osób na L4 5 wymazanych wirus. Dzwonił sanepid co jest grane ale skończyło sie tylko na wizycie ekipy dezynfekującej.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ubywa wolność przybywa troski o nasze kochane zdrowie.
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Intrygujące, ale jestem mega ostrożny przy takich doniesieniach.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Właśnie! A badania mogą być intratne, bo kohorta liczy parę milionów przypadków - starczy przeprowadzić ankietę typu: czy chorowałeś na grypę i inne choroby sezonowe w latach 2015-2019 i czy zachorowałeś na covid w latach 2020-2021 - do tego kilka bardziej szczegółowych standardowych pytań dotyczących interesujących badaczy chorób i... Zgłoszenie do Sztokholmu za przełomowe odkrycie typu: "jak nie kijem, to pałą, byle się szczepili"...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Intrygujące, ale jestem mega ostrożny przy takich doniesieniach. Jasne - do tego lecznicze właściwości rośliny są znane od lat, a w necie można kupić zatrzęsienie preparatów z bylicy i to "na wszystko"...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Najlepsze jajo jest takie, że pokazuje teraz żonie ten artykuł, a ona mi na to: - no przecież teraz to zażywasz codziennie. Nawet nie wiem co łykam tak mnie chorowanie interesuje.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
U mnie w pracy na tym dziale na 30 osób co rok szczyt przeziębień luty-marzec dziwnie sie łączy ze nawałem pracy za który nie ma dodatkowej kasy . Co rok nie ma w tym czasie 4-8 osób tak 2020 nie było 7(?) byli przeziębieni jakieś około grypowe sprawy. 2021 luty marzec na 8 osób na L4 5 wymazanych wirus. Dzwonił sanepid co jest grane ale skończyło sie tylko na wizycie ekipy dezynfekującej. Jak zaczną badać, to może "na ochotnika" zgłosić ten "przypadek", aby mieć wkład w wiekopomne dzieło...
|
|
|
|
|
|
|
Sandman
Newbie
|
W tym samym czasie dzwoniłem na tele -poradę coś miałem z plecami a ze się na chorobach i lekach nie znam wiec dzwoniłem o jakiś receptę to lekarz 2 razy sie pytał czy nie mam objawów przeziębienia gorączki a ja : "Panie mnie tylko bardzo dolna cześć pleców boli" Przepisał Opokan nawet nie trzeba było recepty i przeszło rozruszałem. Wszyscy z jakimikolwiek objawami przeziębieniowymi byli wymazywani i teraz chyba znowu tak jest jak wróciły dodatki wirusowe od 1 listopada.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
A kto jest na tyle uczciwy, że przepuści dodatkowe koszenie kasiorki do "mizernych pensji"...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Intrygujące, ale jestem mega ostrożny przy takich doniesieniach. Jasne - do tego lecznicze właściwości rośliny są znane od lat, a w necie można kupić zatrzęsienie preparatów z bylicy i to "na wszystko"... Potwierdzam, ja samodzielnie zrobionym maceratem olejowym wrotyczu (podobna roślina z takimi samymi substancjami czynnymi) zaleczylem sobie atopowe zmiany skórne i już ponad rok, jak nie wróciły.
|
|
|
|
|
|
|
Sandman
Newbie
|
A kto jest na tyle uczciwy, że przepuści dodatkowe koszenie kasiorki do "mizernych pensji"... Zdecydowana mniejszość niestety.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Intrygujące, ale jestem mega ostrożny przy takich doniesieniach. Jasne - do tego lecznicze właściwości rośliny są znane od lat, a w necie można kupić zatrzęsienie preparatów z bylicy i to "na wszystko"... Potwierdzam, ja samodzielnie zrobionym maceratem olejowym wrotyczu (podobna roślina z takimi samymi substancjami czynnymi) zaleczylem sobie atopowe zmiany skórne i już ponad rok, jak nie wróciły. SUPER! Opatentować i zacząć rozprowadzać w necie - robimy start-up?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ja to za leniwy jestem, może Renia ma jakąś panią od startupów?
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
SUPER! Opatentować i zacząć rozprowadzać w necie - robimy start-up? No jasne że robimy! To będzie nasze "optymalne" odkrycie.
|
|
|
|
|
|
|
|