Autor
|
Wtek: Najnowsza historia Polski (Przeczytany 12111112 razy)
|
renia
|
...i wszystko jest największe...
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Pewnie im mniej chemii tym większe szanse na przeżycie...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
"Środowisko medyczne, a szczególnie przemysł farmaceutyczny ostro atakuje Kwaśniewskiego, ponieważ uderza on w istotę chorób. Gdyby wszyscy ludzie poszli śladami Kwaśniewskiego to ten przemysł by zbankrutował - pacjent wyleczony to klient stracony"... I o to biega... Krótko i konkretnie...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
"Środowisko medyczne, a szczególnie przemysł farmaceutyczny ostro atakuje Kwaśniewskiego, Co za brednie! Dr Kwaśniewski właśnie schodzi na śniadanko i nie zauważyłem, aby ktokolwiek Go atakował!
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
piosza
Go
|
"Narody mądrzejsze a Polska" - ciąg dalszy. "Zero mięsa w kiełbasie. Zamiast niego - zmielone kości, świńska skóra, tłuszcz" "Normy na wędliny stały się nieobowiązkowe w 2004 r., kiedy przystąpiliśmy do Unii Europejskiej, bo Unia ich nie narzuca (z wyjątkiem produktów regionalnych) [sympatycy "wolnego rynku" i "niewidzialnej ręki" powinni się z tego cieszyć, może ta Unia nie jest jednak tak "socjalistyczna" - przyp.mój] . Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych chce, by w Polsce częściowo je przywrócić. (....) Ale Witold Choiński, prezes Związku Polskie Mięso, ostrzega: - Jeśli narzucimy określone rygory, np. na produkcję podwawelskiej, to może się okazać, że fajnie, będzie doskonały produkt, tylko nikt go nie kupi z powodu wysokiej ceny. Koszty produktu według normy mogą być nawet o 30 proc. wyższe. Co zamiast tego? - W wyrobach wędliniarskich powinno się zakazać stosowania MOM-u. Tak już zrobiły Niemcy - mówi Rodziewicz. http://wyborcza.pl/1,75478,11786592,Zero_miesa_w_kielbasie.html#ixzz1vlklsOK1
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
ŚWIETNY TEKST! Teraz idźcie po cyt: "szczypiorek, salate, koperek, pietruszke, lubczyk, rzodkiewke, ogorki, pomidory, fasolke, truskawki, poziomki, maliny, borowki, wisnie, sliwki, czeresnie, jablka, tego roku orzechy." Aby mięso było tanie tego roku!
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Bo nie chciało mi się samemu wymieniać tych trucizn... PS i pamętać, że nie powinno się jadać takich paskudztw zbyt dużo, a jeśli już kto musi, to wybierać wyłącznie produkty o proporcji BW nie wyższej niż 1:17, a jeśli się trafi, to bezwzględnie nie przekarczać dziennej dawki około 5g/D/kg nmc!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
"Narody mądrzejsze a Polska" - ciąg dalszy. "Zero mięsa w kiełbasie. Zamiast niego - zmielone kości, świńska skóra, tłuszcz" "Normy na wędliny stały się nieobowiązkowe w 2004 r., kiedy przystąpiliśmy do Unii Europejskiej, bo Unia ich nie narzuca (z wyjątkiem produktów regionalnych) [sympatycy "wolnego rynku" i "niewidzialnej ręki" powinni się z tego cieszyć, może ta Unia nie jest jednak tak "socjalistyczna" - przyp.mój] . Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych chce, by w Polsce częściowo je przywrócić. (....) Ale Witold Choiński, prezes Związku Polskie Mięso, ostrzega: - Jeśli narzucimy określone rygory, np. na produkcję podwawelskiej, to może się okazać, że fajnie, będzie doskonały produkt, tylko nikt go nie kupi z powodu wysokiej ceny. Koszty produktu według normy mogą być nawet o 30 proc. wyższe. Co zamiast tego? - W wyrobach wędliniarskich powinno się zakazać stosowania MOM-u. Tak już zrobiły Niemcy - mówi Rodziewicz. http://wyborcza.pl/1,75478,11786592,Zero_miesa_w_kielbasie.html#ixzz1vlklsOK1Kiełbasy powinny być porządne, jak dawniej, nawet kosztem ceny. U nas w sklepiku na hali targowej (tam najczęściej kupuję) lepiej schodzą drogie, dobre wędliny, niż tanie mielonki nie wiadomo z czego wyprodukowane. Największym powodzeniem cieszy się szynka staropolska 35 zł/kg, po której widać i czuć, że nie ma dodatków "ulepszających". Jest sucha - bez jakieś sztucznej galarety z chemikaliami.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Kiełbasy powinny być porządne, jak dawniej, nawet kosztem ceny. Jest to sprzeczne z zasadami niewidzialnej ręki rynku i podnoszenia pensji minimalnej, czyli "społecznie szkodliwe"!
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A jajka po ile u was są, bo u mnie o złotówkę taniej niż przed "kryzysem klatkowym".
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Zaraz zadzwonię i się dowiem. Ja nie kupuję...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
I bardzo dobrze, że nie kupujesz, bo ja też nie kupuję. Odkąd przywożą mi jajka do domu, nie muszę się szwędać między straganami.
|
|
|
|
|
|
|
|
|