forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-05-19, 13:36:28

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.
661790 wiadomoci w 4060 wtkach; wysane przez 30 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: Maciej PW
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  BIGOSIK Z LINA.
« poprzedni nastpny »
Strony: [1] Do dou Drukuj
Autor Wtek: BIGOSIK Z LINA.  (Przeczytany 2727 razy)
MORGANO
Go


Email
BIGOSIK Z LINA.
« : 2007-03-08, 00:09:13 »

BIGOSIK  Z  LINA.

Składniki.
1000g lina ryba
750 g kiszonej kapusty
200 g włoszczyzny
200g śmietany
50 g cebuli
50 g masła
2 suszone grzyby, liście laurowi ziele angielskie, sól do smaku.

Sposób przygotowania.
Lina sprawić opłukać ściągnąć skórę odfiletować, pokroić na porcje i    posolić. Kapustę oraz umyte, obrane i utarte na tarce o dużych otworach warzywa, /ja używam krojoną włoszczyznę mrożoną/ przyprawy i grzyby zalać wodą i ugotować. Gdy warzywa będą miękkie, podprawić zarumienionym masłem z cebulą. Przygotowaną rybę włożyć do warzyw. Całość dusimy razem około 20 minut i pod koniec dodajemy słodką śmietanę 30%.

Ogółem 2300g B-T-W 184,8 – 151,8 – 48,6  / 2300 kalorii /
100 gram produktu B-T-W  8,0 – 6,6 – 2,1 / 100 kalorii /
250 gram porcja 1 osobowa B-T-W  20,1 – 16,5 -5,3 / 250 kalorii /
Stosunek B-T-W 1 : 0,8 : 0,3 
B+T/250g -36,6g




Zapisane
Strony: [1] Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.021 sekund z 16 zapytaniami.