Autor
|
Wtek: Wegetarianie kochają zwierzęta!!!, (Przeczytany 440722 razy)
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26740
|
Zdrowo się odżywiają, jak króliki...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Zdrowe odżywanie, dorodne rozmnażanie.
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Ło jeny jakie morlocki. Eloiowo należy stworzyć natychmiast w USA. Mannę z nieba i na hulajnogi. Ropę palą za całą resztę świata i jeszcze bredzą o "presji moralnej".
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Sztuczne jedzenie, jaką mają myśl przewodnią, bo nie wiem? Po co, skoro mamy prawdziwe? Może to taki wege pomysł, powiązany z bredniami o widmie "braku żywności"? To ja tylko powiem, że dzisiejsze rolnictwo i hodowla są wydolne dla 12mld ludzi.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Żytowska myśl przewodnia - ogłupić narodki. Ot cała tajemnica.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Każdy by tak chciał, ale niestety, tylko niektórym wychodzi!
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Każdy by tak chciał, ale niestety, tylko niektórym wychodzi! Niekoniecznie, trza przypadłość taką mieć.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Sztuczne jedzenie, jaką mają myśl przewodnią, bo nie wiem? Po co, skoro mamy prawdziwe? Może to taki wege pomysł, powiązany z bredniami o widmie "braku żywności"? To ja tylko powiem, że dzisiejsze rolnictwo i hodowla są wydolne dla 12mld ludzi. Jeżeli im wyjdzie, że sztuczne można taniej wyprodukować, to tego procesu już nie da się zatrzymać. Z mojego punkty widzenia i mojego postrzegania świata tu i teraz w 21 wieku ten erzac nie jest w stanie w pełni zastąpić mięsa. Ale co będzie w przyszłych pokoleniach, dokąd dojadą, kto wie?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
W wegańskie "mięso" też trudno uwierzyć, ale ono istnieje i ma rynek zbytu...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Priorytet pieniądzowy (iluzja/umowa) najlepiej zwodzi masy.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
W wegańskie "mięso" też trudno uwierzyć, ale ono istnieje i ma rynek zbytu... Właśnie, ciekawe dlaczego mają potrzebę to nazywać mięsem (wegańska szynka, wegański kotlet itp.)?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Fantastyczne marketingowo - ktoś łebski to wymyślił.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Fantastyczne marketingowo - ktoś łebski to wymyślił. Ale problem jest bo za 90 zeta/kilo to słabo widzę to eloiowo.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Tym bardziej, że popyt niespecjalnie wzrasta, przynajmniej niewspółmiernie do ilości wegepropagandy. Ostatnio byłem świadkiem, jak wieloletnia laktoowowegetarianka, wsuwała ryby w knajpce. Tłumaczyła się, że pewnie jej czego brakuje - uzupełni, to przestanie - moim zdaniem zaraz będzie wcinać wieprzowinkę.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ale dobry pomysł musi kosztować! Na przykład taka rzekoma "pandemia koronaświrusa" idzie już w biliony!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Chłopaki z Monthy Pythona mogliby zrobić o tym jaki skeczyk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|