http://www.stachurska.eu/?p=10162 .
Ja polecam jeszcze do takiej salatki sprobowac dodac ananasa(z puszki)! wtedy dopiero pycha!
Robilam ja dosc czesto, zwlaszcza gosia smakowala, nawet nie wiedzieli ze jest optymalna:)
A dla mnie teraz mięso z kurczaka jest za suche... :? Nie ma to jak takie przerośnięte tłuszczem... 8)
Wczoraj miałam na obiad wołowinę i też mi za sucha była... :? Jakaś dziwna się zrobiłam... :? :lol:
Cytat: renia w 2012-10-15, 21:52:41
...za suche...
Cytat: renia w 2012-10-15, 21:54:41
...za sucha była...
Na użytek diety "japońskiej" jak znalazł. :|
Nawet jeszcze indyka można dorzucić... 8)
Na suchość - tylko kechup pomaga... :D
Bo ketchup wszystko przyprawi na smak keczupa... :wink: :lol:
Suche mięso - przegotowane, przepieczone, przesmażone, prze... :?
Znaczy sknocone. :D
Ja mam takie odczucie, że dawniej ta wołowina była smaczniejsza - bardziej soczysta, teraz jest jakaś łykowata, chyba od starych wołów... :? i sos też taki ciemny nie wychodzi... :?
Cytat: admin w 2012-10-16, 08:10:40
...prze... :?
Przeodtłuszczone? :wink:
Teraz takie czasy straszne, skad wziac takiego normalnego kurczaka bez hormonow? Kiedys dostalem od dziadkow kaczke, zeby sobie ubic w domu i rosol zrobic. Tak ja przez tydzien dokarmialem, cos tam do niej gadalem no i kaczka sie...oswoila:? No i nie mialem wyjscia, przeciez przyjaciolki nie ubije, musialem oddac :(
Nośnikiem naturalnego smaku jest tłuszcz. Im więcej tłuszczu w mięsie, tym smaczniejsze.
Może być przeparowane, przerusztowane, prze... jeszcze dużo jest, a nie chce mi się wymieniać, bo piec mięso to sztuka jest.
A rzucić ochłap na patelnię - każda potrafi... 8)
Cytat: Zyon w 2012-10-16, 08:16:50
Teraz takie czasy straszne, skad wziac takiego normalnego kurczaka bez hormonow?
A po co komu jeść wióry? :shock:
Kurczaki są dobre dla niskiej młodzieży, co rówieśników chce podgonić. :D
Lepsze niż łykanie hormonków! 8)
PS
tylko przyrodzenie u chłopców mniejsze rośnie i żeby nie było, że nie ostrzegałem! :?
Pelna zgoda, ja np nie jadam, bo nielubie, no ale temat zobowiazuje..... :D
Cytat: admin w 2012-10-16, 08:19:30
Nośnikiem naturalnego smaku jest tłuszcz. Im więcej tłuszczu w mięsie, tym smaczniejsze.
Może być przpatowane, przerusztowane, prze... jeszcze dużo jest, a nie chce mi się wymieniać, bo piec mięso to sztuka jest.
A rzucić ochłap na patelnię - każda potrafi... 8)
Czemu każda a nie każdy? :shock: :lol:
Aby się każda pytała... :lol:
:? :lol: