Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

Sałatka z kurczaka

Zaczęty przez Teresa Stachurska, 2012-10-13, 20:45:04

Poprzedni wątek - Następny wątek

friga

Ja polecam jeszcze do takiej salatki sprobowac dodac ananasa(z puszki)! wtedy dopiero pycha!
Robilam ja dosc czesto, zwlaszcza gosia smakowala, nawet nie wiedzieli ze jest optymalna:)

renia

A dla mnie teraz mięso z kurczaka jest za suche... :? Nie ma to jak takie przerośnięte tłuszczem... 8)

renia

Wczoraj miałam na obiad wołowinę i też mi za sucha była... :? Jakaś dziwna się zrobiłam... :? :lol:

RafałS

Cytat: renia w 2012-10-15, 21:52:41
...za suche...

Cytat: renia w 2012-10-15, 21:54:41
...za sucha była...

Na użytek diety "japońskiej" jak znalazł.  :|

renia

Nawet jeszcze indyka można dorzucić... 8)

administ

Na suchość - tylko kechup pomaga...  :D
Bo ketchup wszystko przyprawi na smak keczupa...  :wink:  :lol:

administ

Suche mięso - przegotowane, przepieczone, przesmażone, prze...  :?
Znaczy sknocone.  :D

renia

Ja mam takie odczucie, że dawniej ta wołowina była smaczniejsza - bardziej soczysta, teraz jest jakaś łykowata, chyba od starych wołów... :? i sos też taki ciemny nie wychodzi... :?

RafałS

Zyon

Teraz takie czasy straszne, skad wziac takiego normalnego kurczaka bez hormonow? Kiedys dostalem od dziadkow kaczke, zeby sobie ubic w domu i rosol zrobic. Tak ja przez tydzien dokarmialem, cos tam do niej gadalem no i kaczka sie...oswoila:? No i nie mialem wyjscia, przeciez przyjaciolki nie ubije, musialem oddac  :(
Work Buy Consume Die

administ

Nośnikiem naturalnego smaku jest tłuszcz. Im więcej tłuszczu w mięsie, tym smaczniejsze.
Może być przeparowane, przerusztowane, prze... jeszcze dużo jest, a nie chce mi się wymieniać, bo piec mięso to sztuka jest.
A rzucić ochłap na patelnię - każda potrafi...  8)

administ

Cytat: Zyon w 2012-10-16, 08:16:50
Teraz takie czasy straszne, skad wziac takiego normalnego kurczaka bez hormonow?

A po co komu jeść wióry?  :shock:
Kurczaki są dobre dla niskiej młodzieży, co rówieśników chce podgonić.  :D
Lepsze niż łykanie hormonków!  8)

PS
tylko przyrodzenie u chłopców mniejsze rośnie i żeby nie było, że nie ostrzegałem!  :?

Zyon

Pelna zgoda, ja np nie jadam, bo nielubie, no ale temat zobowiazuje..... :D
Work Buy Consume Die

renia

Cytat: admin w 2012-10-16, 08:19:30
Nośnikiem naturalnego smaku jest tłuszcz. Im więcej tłuszczu w mięsie, tym smaczniejsze.
Może być przpatowane, przerusztowane, prze... jeszcze dużo jest, a nie chce mi się wymieniać, bo piec mięso to sztuka jest.
A rzucić ochłap na patelnię - każda potrafi...  8)

Czemu każda a nie każdy? :shock: :lol:

administ

Aby się każda pytała...  :lol: