Toan - http://www.stachurska.eu/?p=14752
Oj, bo ten Toan to tak miesza!
Przy rosole pisze, że wyciągowe są super, przy nóżkach, że kolagen, przy nabiale, że jednak trochę albuminy i kazeiny też warto jeść...
I bądź tu mądry!?
To proste, kolagen, albumina i globulina to trzy rodzaje bialka, wiec nie nalezy ich spozywac razem. Proste jak drut! :lol:
Cytat: Zyon w 2013-11-20, 17:16:53
To proste, kolagen, albumina i globulina to trzy rodzaje bialka, wiec nie nalezy ich spozywac razem. Proste jak drut! :lol:
:lol: :lol: :lol:
http://www.edunauka.pl/biochkolagen.php
Cytat: Gavroche w 2015-01-19, 18:18:16
http://www.edunauka.pl/biochkolagen.php
Autor powyższej strony czasem się odzywa na kuchni Stachurskiej.
Cytat: Teresa Stachurska w 2015-01-19, 18:46:34
Cytat: Gavroche w 2015-01-19, 18:18:16
http://www.edunauka.pl/biochkolagen.php
Autor powyższej strony czasem się odzywa na kuchni Stachurskiej.
:D
Internet jest malutki.
Tak dla ścisłości, to wraz z kolagenem się sporo miozyny zawsze pochłania. A miozyna wiadomo - też nierozpuszczalna w wodzie... :wink: :mrgreen:
:D
Miozyna chyba była pierwszym białkiem, które zsekwencjonowano aminokwasowo.
Ale ona ma smakować, a nie sekwencjonować... :wink: :mrgreen:
Sól, pieprz do smaku, a czasem cebula... 8)
Cytat: admin w 2015-01-19, 19:08:22
Ale ona ma smakować, a nie sekwencjonować... :wink: :mrgreen:
Sól, pieprz do smaku, a czasem cebula... 8)
Niektórym bardziej smakuje, jak sekwencję znają. ;)
Ale przecież tam tyle potencjalnej homocysteiny! :shock: :? :wink:
Cytat: admin w 2015-01-19, 19:25:38
Ale przecież tam tyle potencjalnej homocysteiny! :shock: :? :wink:
Czytają foruma jak nic! :lol:
To się wie... :lol:
Cytat: admin w 2015-01-19, 19:08:22
Ale ona ma smakować, a nie sekwencjonować... :wink: :mrgreen:
Sól, pieprz do smaku, a czasem cebula... 8)
Ja to bez cebuli to nie. Jak cebuli w domu nie ma to bieda :D
Cytat: zofijeczka w 2015-01-25, 14:36:20
Cytat: admin w 2015-01-19, 19:08:22
Ale ona ma smakować, a nie sekwencjonować... :wink: :mrgreen:
Sól, pieprz do smaku, a czasem cebula... 8)
Ja to bez cebuli to nie. Jak cebuli w domu nie ma to bieda :D
I chleba ze smalcem. ;)
Cytat: zofijeczka w 2015-01-25, 14:36:20
Cytat: admin w 2015-01-19, 19:08:22
Ale ona ma smakować, a nie sekwencjonować... :wink: :mrgreen:
Sól, pieprz do smaku, a czasem cebula... 8)
Ja to bez cebuli to nie. Jak cebuli w domu nie ma to bieda :D
Ot, taka przewrotność. :wink:
Cytat: zofijeczka w 2015-01-25, 14:36:20
Cytat: admin w 2015-01-19, 19:08:22
Ale ona ma smakować, a nie sekwencjonować... :wink: :mrgreen:
Sól, pieprz do smaku, a czasem cebula... 8)
Ja to bez cebuli to nie. Jak cebuli w domu nie ma to bieda :D
A to może tak: cebula, sól, pieprz do smaku a czasem miozyna... ;) :lol:
Z własnych tkanek najpewniej. ;)
CytatKolagen podany doustnie w postaci natywnej nie wchłania się ze względu na dużą masę cząsteczkową, ładunek, brak naturalnych białek transportujących dla kolagenu, brak możliwości przenikania przez błony na zasadzie dyfuzji biernej i ułatwionej. Niestrawione cząsteczki natywnego kolagenu docierają do kępek Peyera w jelicie czczym i krętym i tam powodują powstawanie tolerancji autoimmunologicznej na małe dawki autoantygenów podanych doustnie. W ten sposób dochodzi do wyciszenia odpowiedzi immunologicznej oraz migracji komórek, spadku wydzielania czynników prozapalnych i chemotaktycznych. W rezultacie może to prowadzić do poprawy u osób chorobami zapalnymi stawów, takimi jak r.z.s czy ch.z.s. Małe dawki kolagenu są skuteczniejsze niż duże dawki.
https://m.youtube.com/watch?v=viTH56CTaCA
Czyli koledze się galaretka z Delekty nie trawi? :roll: ;)
Trudno z takim twierdzeniem dyskutować... :lol: