Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

dla Admina i Morgano

Zaczęty przez adampio, 2008-10-23, 20:42:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

adampio

przeslanie "chrupek tluszczowych" sie nie udalo, natomiast dostale oryginalny przepis na ich robienie sposobem domowym.

Skorki np. z kakrkowki albo ze schabowego kroimy na dlugosc okolo 3 cm dlogosci i wrzucamu na goracy tluszcz....moze byc we frytownicy albo w duzy garnek i smazymy do momentu az beda lekko brazowe. Nastepnie wiciagamy i kladziemy na recznik papierowy posypujc grubo starta sola. I upti mamy super "chrupki", "chipsy" z wielka zawartoscia bialka i tluszczu.

Nie wolno ich przesmazyc, jak wystygna beda bardzo twarde.

Lepeij pozno niz wcale!!!! :lol:


Hana

jak wystygna beda bardzo twarde.

Czy uzebienia nie uszkodza?

Edyta

Hana. Jestes na DO i boisz sie uszkodzenia uzebienia?   :P

adampio

Cytat: Hana w 2008-10-23, 20:45:26
jak wystygna beda bardzo twarde.

Czy uzebienia nie uszkodza?

Typowe!!!

Wlasnie napisalem, ze tak nie mozna robic!!!!!!

Halina Ch.

Ja robię takie chrupki z podgardla, które po wystygnięciu nie robią się twarde.
Duża zawartość tłuszczu chyba to sprawia.

Hana

Cytat: Edyta w 2008-10-23, 20:49:50
Hana. Jestes na DO i boisz sie uszkodzenia uzebienia?   :P

I to jak bardzo sie boje--- poniewaz nie chciala bym w " poznym wieku" maczac sucharka w kawie/herbacie.

adampio

Cytat: Halina Ch. w 2008-10-23, 21:02:13
Ja robię takie chrupki z podgardla, które po wystygnięciu nie robią się twarde.
Duża zawartość tłuszczu chyba to sprawia.


Chyba masz racje...... :shock:

Bo w skorkach o ktorych ja mowie nie ma nic innego.....sam tluszcz.....no i bialko

Czy wiesz o czym tu mowa?

jurek46

Cytat: adampio w 2008-10-23, 20:42:17
przeslanie "chrupek tluszczowych" sie nie udalo, natomiast dostale oryginalny przepis na ich robienie sposobem domowym.

Skorki np. z kakrkowki albo ze schabowego kroimy na dlugosc okolo 3 cm dlogosci i wrzucamu na goracy tluszcz....moze byc we frytownicy albo w duzy garnek i smazymy do momentu az beda lekko brazowe. Nastepnie wiciagamy i kladziemy na recznik papierowy posypujc grubo starta sola. I upti mamy super "chrupki", "chipsy" z wielka zawartoscia bialka i tluszczu.

Nie wolno ich przesmazyc, jak wystygna beda bardzo twarde.

Lepeij pozno niz wcale!!!! :lol:

Adampio a mówiłes mi ze wszystko bez soli.Czy pomyliłem się?
Czy To tylko jak ja soliłem to żle, a jak ty to dobrze.

jurek46

Cytat: adampio w 2008-10-23, 20:42:17
przeslanie "chrupek tluszczowych" sie nie udalo, natomiast dostale oryginalny przepis na ich robienie sposobem domowym.

Skorki np. z kakrkowki albo ze schabowego kroimy na dlugosc okolo 3 cm dlogosci i wrzucamu na goracy tluszcz....moze byc we frytownicy albo w duzy garnek i smazymy do momentu az beda lekko brazowe. Nastepnie wiciagamy i kladziemy na recznik papierowy posypujc grubo starta sola. I upti mamy super "chrupki", "chipsy" z wielka zawartoscia bialka i tluszczu.

Nie wolno ich przesmazyc, jak wystygna beda bardzo twarde.

Lepeij pozno niz wcale!!!! :lol:



adampio

Cytat: jurek46 w 2008-10-23, 21:57:43
Cytat: adampio w 2008-10-23, 20:42:17
przeslanie "chrupek tluszczowych" sie nie udalo, natomiast dostale oryginalny przepis na ich robienie sposobem domowym.

Skorki np. z kakrkowki albo ze schabowego kroimy na dlugosc okolo 3 cm dlogosci i wrzucamu na goracy tluszcz....moze byc we frytownicy albo w duzy garnek i smazymy do momentu az beda lekko brazowe. Nastepnie wiciagamy i kladziemy na recznik papierowy posypujc grubo starta sola. I upti mamy super "chrupki", "chipsy" z wielka zawartoscia bialka i tluszczu.

Nie wolno ich przesmazyc, jak wystygna beda bardzo twarde.

Lepeij pozno niz wcale!!!! :lol:

Adampio a mówiłes mi ze wszystko bez soli.Czy pomyliłem się?
Czy To tylko jak ja soliłem to żle, a jak ty to dobrze.

adampio

Cytat: adampio w 2008-10-23, 21:59:51
Cytat: jurek46 w 2008-10-23, 21:57:43
Cytat: adampio w 2008-10-23, 20:42:17
przeslanie "chrupek tluszczowych" sie nie udalo, natomiast dostale oryginalny przepis na ich robienie sposobem domowym.

Skorki np. z kakrkowki albo ze schabowego kroimy na dlugosc okolo 3 cm dlogosci i wrzucamu na goracy tluszcz....moze byc we frytownicy albo w duzy garnek i smazymy do momentu az beda lekko brazowe. Nastepnie wiciagamy i kladziemy na recznik papierowy posypujc grubo starta sola. I upti mamy super "chrupki", "chipsy" z wielka zawartoscia bialka i tluszczu.

Nie wolno ich przesmazyc, jak wystygna beda bardzo twarde.

Lepeij pozno niz wcale!!!! :lol:

Adampio a mówiłes mi ze wszystko bez soli.Czy pomyliłem się?
Czy To tylko jak ja soliłem to żle, a jak ty to dobrze.

Tak, Jurek...tu mnie MASZ.....tylko, ze ta sol tu jest do "wyciagniecia" wody ze skorek, sol ktorea pozniej "odpada" razem z ta woda...i tej soli sie nie jje. NIemniej jednak dobrze zauwazyles....ale jak zrobisz raz taka porcje, zobaczysz o czym mowie!!!!

Czytales mojego posta na temat Twojego schorzenia, ktory dunski lekarz przewidzial tydzien temuu?