Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

serki pod różną postacią

Zaczęty przez renata, 2009-05-06, 00:10:29

Poprzedni wątek - Następny wątek

renata

Może ktoś mi powie czy sery pod różna postacia np. homogenizowane,topione są dobre dla chorego na białaczkę .Mój syn leży w szpitalu na Hematologi w Katowicach a niepokoji mnie to ,że synowa moja dostarcza mu dużo serków.Bardzo delikatnie powiedziałam ,żę moim zdaniem nie powinien jeść nabiału kojarzy mi się to z jego choroba. Syn twierdzi ze w szpitalu jego dieta jest głównie oparta na serkach. Pozdrawiam i czekam może ktoś mi napisze co z tymi serkami?

Teresa Stachurska

Zaryzykuję radę by synowi serwować pasztet, wątróbkę, boczek i (przede wszystkim!!!) żółtka, dużo żółtek.
Tłuste rosoły.

Proszę przeczytać książki Dr Jana Kwaśniewskiego, na forum wątek o białaczce, skontaktować się z @ Lekarką.

lekarka

Póki co serki mogą zostać. Dodałabym śmietanę. NIECH ODSTAWI WSZYSTKIE ZBOŻA. Jest ku temu okazja. Śniadania swoje, BEZ ZBÓŻ, obiady szpitalne (też bym wybierała obiady bez zbóż). Z tymi granulocytami-neutrofilami to podtrzymuję obietnicę.

Gavroche

Blackend

Oscypki są best of the best, ale muszą być kupione na miejscu w bacówce, najlepiej jeszcze ciepłe.  :D

Gavroche

Ciepłe są pyszne, ale mają mało tego "skrzypienia" w zębach, które uwielbiam. :D

admin

A zatrucie ca, czy jak to tam nazywają, miażdżyca, niedobór witamin i minwrałów, zamiast tego trzeba sobie zrobić jaki ser wegański, a nie męczyć się z tymi niestrawnymi produktami odzwierzęcymi! ;)

Gavroche

No niestety, wszystko co dobre, to albo niezdrowe, albo nielegalne, albo po angielsku... ;-)

admin

W mordkę!  :?
I ten chorysterol z koronaświrusem na dodatek! ;)

Jarek

Korona hitem 21 wieku, nawet przemysł zbrojeniowy zmilkł, bo pokój na świecie zapanował :lol:

admin

:lol:
"Pandemia strachu" zapanowała...  :lol:

Blackend

admin

:lol:
Strasze, że tak niewielu zawdzięcza tak wiele licznym... ;)

Blackend

admin