Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

Upały a starta wagi

Zaczęty przez Janek S, 2018-08-12, 09:08:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

Janek S

Kto wie co mój organizm zrobił, od dwóch lat moja waga oscylowała miedzy 69 a 71 kg przy wzroście 172 teraz przez te upały w pracy gdzie na hali mamy 35 stopni moja waga spadła do 65 kg a mimo to apetyt mi jakby wzrósł,czuję się bardzo dobrze i zbytnio mnie to nie martwi, choć może powinno???

administ

Wzrost - 100 +/- 10% w zależności od konstytucji.

renia

Pewnie to jest odwodnienie... 8) :wink: a nie jakiś Trybunał... :lol:

administ

Utrata 10% wagi z powodu odwodnienia jest już niebezpieczna dla poprawności metabolizmu!  :?

Gavroche

Cytat: Janek S w 2018-08-12, 09:08:59
Kto wie co mój organizm zrobił, od dwóch lat moja waga oscylowała miedzy 69 a 71 kg przy wzroście 172 teraz przez te upały w pracy gdzie na hali mamy 35 stopni moja waga spadła do 65 kg a mimo to apetyt mi jakby wzrósł,czuję się bardzo dobrze i zbytnio mnie to nie martwi, choć może powinno???
Ja mam tak samo. :D
Do około 25 stopni na zewnątrz apetyt mi spada, powyżej, jak już jest niekomfortowo i przy treningu/pracy się człowiek napoci, to apetyt mi rośnie dosyć mocno, a i tak czasami chudnę.
Każdy stres wymaga kalorii, termiczny też. ;)
Nic się nie martw, używaj sporo soli, jedz dużo i pij wodę małymi porcjami a często.

Janek S

Kurde tylko że ja pijam sporo wody co prawda też i kawę lubię bardzooo... a jeśli się odwadniam to ten wzmożony apetyt i utrata wagi jest jakby objawem tego tak? , a Ja sobie tak myślałem że kilka kilo mi spadło bo może
organizmowi łatwiej wytrzymać ten upał na hali...

Gavroche

Drobne wahania są bez znaczenia, nie wkręcaj sobie niczego, jak się dobrze czujesz i nic innego Cię nie niepokoi, to po prostu mamy taki klimat. ;)

Janek S

Czuję się bardzo dobrze choć inni w pracy języki wywalają  :) to mnie tam humor dopisuje...

Gavroche

ŻO/DO podnosi wytrzymałość na niesprzyjające warunki, taka dieta adaptogenna, można by rzec. :D