Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

10 mitów o polskiej żywności

Zaczęty przez Halina Ch., 2010-11-27, 13:22:33

Poprzedni wątek - Następny wątek

Halina Ch.

Polak razem z chlebem, wędlinami i nabiałem zjada w ciągu roku dwa kilogramy środków chemicznych, czyli trzy pudełka proszków do prania.

Aż strach zasiadać do stołu w gościach. Niewiadomo  co tam może sięznaleść.

http://www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/spoleczenstwo/czy-jemy-zdrowo--czyli-10-mitow-o-polskiej-zywnosci--,67674,1

RTS

Ostatnio w modzie jest picie jakiegoś tam domestosu ale proszki do prania? Może chodzi o proszek E.  :?
P. S. Już chyba widziałem tu gdzieś ten artykuł.

Gwidon

Halina Ch.

Ciekawe odkrycie.

Musiałam zrobic 'korytkową' imprezę gdzie nie mogło zabraknąć m.in.coca colii.
Po imprezie resztki coli córka wylała do sedesu i co w tyn rewelecacyjnego? Sedes był tak bialutki, że tradycyjne środki do mycia się chowają. :D

renia

Czyli cola nie jest taka zła.. :roll: jako środek czyszczący.. :wink:

PS. Zeto - słyszałeś.. :roll: :mrgreen:

Dasna

Reniu, całkiem poważnie myślę nad tą coca cola , bo może właśnie ekonomiczniej będzie używać jej do toalet niż Domestosa.?  :? Ba, a może wręcz bardziej ekologicznie? Ostatecznie ludzie ją piją a Domestosa jednak chyba nie? Kiedyś pili Autovidol  :? Ale Domestos  :?

Dasna

:D Aha jeszcze Borygo tez pili.  :D

Zonia

Coca cola dobra jest od czasu do czasu na przeczyszczenie jelit...powaga :)

Gwidon

Cytat: Dasna w 2010-12-02, 09:07:54
Reniu, całkiem poważnie myślę nad tą coca cola , bo może właśnie ekonomiczniej będzie używać jej do toalet niż Domestosa.?  :? Ba, a może wręcz bardziej ekologicznie? Ostatecznie ludzie ją piją a Domestosa jednak chyba nie? Kiedyś pili Autovidol  :? Ale Domestos  :?

...plyn do chlodnic ,,Borygo ,, tez pili 8)...

Gwidon

wloczykij

Cytat: Zonia w 2010-12-02, 13:13:38
Coca cola dobra jest od czasu do czasu na przeczyszczenie jelit...powaga :)

Tak, ostatnio słyszałem że czyści zęby... można się oszukiwać, różne bajki ludzie piszą, ale jak kto chce sobie jelita przeczyszczać to są zdrowsze metody.

Iga

Cytat: wloczykij w 2010-12-02, 14:27:47

Tak, ostatnio słyszałem że czyści zęby...
A może to z własnego doświadczenia,co?  :P Ja wiem,że osad powstaje.  :roll:

wloczykij

Cytat: Iga w 2010-12-02, 14:31:51
Cytat: wloczykij w 2010-12-02, 14:27:47

Tak, ostatnio słyszałem że czyści zęby...
A może to z własnego doświadczenia,co?  :P Ja wiem,że osad powstaje.  :roll:

Nie, ostatnio jeden zawrócony Amerykanin mnie uświadamiał w tej kwestii. Trzeba mieć jakieś alibi jak się już zdrowie całkiem zrujnuje ;)