Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

Śledź z czosnkiem

Zaczęty przez Teresa Stachurska, 2015-10-12, 16:31:13

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Z czosnkiem jeszcze śledzi nie jadłam... :roll: Trzeba będzie spróbować. Zawsze najbardziej śledzie nam smakują jesienią.
Parę dni temu zrobiłam je z cebulką i olejem słonecznikowym z dodatkiem pieprzu i świeżych liści laurowych. Też dobre. :D

Zyon

Bez czosnku jesz?  :shock: Ja zawsze sledzie z czosnkiem
Work Buy Consume Die

renia

A ja pierwsze słyszę... :shock: Na Kaszubach bardzo rzadko czosnku do potraw dodawano.
Dziwiłam się, że w białostockim go jedzą i to z boczkiem wędzonym... :shock: :lol:

administ

Czosnek zaburza równowagę biotopu jelitowego, ale nieszczelności jelit i "glutenozy" na szczęście nie powoduje.  8)

Diogenes z Synopy

i jeszcze do tego olej rafinowany z bidronki. Zakładam, że nie wyciskałaś sama nasion słonecznika niezmodyfikowanego  ;-)   Jutro odezwij się, czy żyjesz? ;-)

Gavroche

Cytat: admin w 2015-10-22, 10:26:57
Czosnek zaburza równowagę biotopu jelitowego, ale nieszczelności jelit i "glutenozy" na szczęście nie powoduje.  8)

I na tym się opiera jego lecznicze działanie kiedy wszyscy chrychają dookoła. :D
Ale to trzeba rozważny cykl zastosować.

administ

Chleb, fasola, groch, czosnek, cebula i wino jest świetną dietą prozdrowotną i więcej nie trzeba nawet dla gladiatorów, co potwierdziły obserwacje naukowe.  :D
Taka dieta ma uzasadnienie za równo naukowe, jak i ekonomiczne i powinna być szeroko propagowana przez określone środowiska.  8)

Gavroche

administ

Jasne.  8)
Ale co oni dziś wiedzą o dietetyce prospołecznej...   :lol: :lol: :lol:

renia

Cytat: Diogenes z Synopy w 2015-10-22, 11:07:14
i jeszcze do tego olej rafinowany z bidronki. Zakładam, że nie wyciskałaś sama nasion słonecznika niezmodyfikowanego  ;-)   Jutro odezwij się, czy żyjesz? ;-)

Parę kropli raz na parę miesięcy mnie nie zabije... :P :lol:

administ

Tego nie da się przewidzieć! ;)

renia

Można z fusów wywróżyć... 8)

administ

zofijeczka

Cytat: admin w 2015-10-22, 10:26:57
Czosnek zaburza równowagê biotopu jelitowego, ale nieszczelnoci jelit i "glutenozy" na szczêcie nie powoduje.  8)

Uwielbiam sobie tak zaburzać biotop. Tylko ciśnienie przy tym w dół leci i chce się spać. :(

zofijeczka

Ja też nigdy wcześniej nie słysałam o śledziach z czosnkiem. Że też tego nie wymyśliłam.

Teresa Stachurska