Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

Nanotechnologia na talerzu

Zaczęty przez wisienka, 2012-09-08, 13:39:58

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

I bardzo dobrze, że stoją puste, bo drogo kupują, tanio sprzedają, bo na państwowym przekręt musi być między swymi, a tak tylko utrzymanie dyrekcji kosztuje!  :D

Blackend

"słupy" są jeszcze względnie tanie w porównaniu do personelu kierowniczego ;)
No ale "fachowiec" musi swoje kosztować ;)  :lol:

Diogenes z Synopy

http://www4.rp.pl/Unia-Europejska/310289874-Nowe-jedzenie-Europejczykow-pod-lepszym-nadzorem-Unii.html


Nasiona chia, flawonoidowy ekstrakt z lukrecji gładkiej czy koncentraty białkowe śruty rzepakowej – to tylko niektóre z przykładów tzw. nowej żywności, czyli produktów  lub nowych składników żywności, które do tej pory nie były wykorzystywane w UE do spożycia przez ludzi. Chodzi o produkty nowe na rynku albo wywarzane nieznanymi dotąd metodami produkcji. Do nowej żywności zalicza się m.in. owady, nanomateriały, grzyby, glony czy barwniki spożywcze, a także produkty tradycyjne pochodzące spoza UE.

Blackend

Zdziecinniałe społeczeństwa potrzebują regulacji, bo widocznie własnego rozumu jeszcze nie mają.  :lol: