Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

pytania początkującej czyli co i jak jeść żeby schudnąć

Zaczęty przez ara, 2005-06-16, 13:05:53

Poprzedni wątek - Następny wątek

ara

:roll:

no właśnie! Mam 30 lat, niestresującą i niestety siedzącą pracę, 159 cm wzrostu a ważę 63 kg.  Czyli jak dla mnie to za dużo. Niestety pozwoliłam sobie na niezdrowe jedzenie po ciąży i są tego efekty . Bardzo chciałabym dojść do wagi 57 - 58 kg, ale jak?

od dłuższego czasu próbuję stosować ZO ale mam problem chyba z ilością i tym co zjadam.

Na śniadanie jajecznica z 2 jaj plus trochę boczku lub na maśle , albo sałatka z majonezem z dwóch jaj , zero pieczywa bo czuję że po nim puchnę.....

na drugie śniadanie ( w pracy) jogurt ze 250 ml śmietany 30 % i 200 gr truskawek.(ok godz 12)

na obiad zupa z dość dużą ilością śmietany lub mięso z jakimiś warzywami , jeden ziemniak z tłuszczem ( po pracy , niestety o godz 18)

no i nic z wagą się nie dzieje , stoi w miejscu i ani drgnie!!!!
nie pojadam pomiędzy , nie jem słodyczy , ciast i chleba a mimo to nic!
Proszę o pomoc , każdy z Was pewnie próbował dla siebie odpowiednich proporcji , może mi coś podpowiecie??????

pozdrawiam ARA

adammo

Proponuję, abyś skorzystała z porady lekarza ŻO, który nauczy Cię stosowania poprawnie ŻO.

anka

witaj ara
Cieszę się,że nie tylko ja jestem pełna obaw.Jestem na diecie 3 dzień i mam nadzieję,że dam radę z doborem jedzenia.oprócz poprawy zdrowia liczę na obniżkę wagi!!Niestety sporo tego.
Powodzenia

tombou

własciwie ara,z tego co piszesz to wcale nie masz jakis problemów z wagą,niepotrzebne kompleksy

adammo

Cytat: tombouwłasciwie ara,z tego co piszesz to wcale nie masz jakis problemów z wagą,niepotrzebne kompleksy

to swoją drogą...

ara

oj dziękuję , mili jesteście. Moje problemy z nadwagą i złe samopoczucie wynikaja z tego , że chciałabym ważyć tyle co przed ciążą , lepiej się wtedy czułam...... tylko tyle.
Acha ! byłam u lekarza od diety optymalnej . Powiedział , że podstawowym problemem w tym, że moja waga nie chciała dotą d spadać mimo jako takiego żywienia opty wynika z tego , że nie jadłam śniadania , a obiad jadłam na kolację , więc nie miałam kiedy tego spalić . To może być wskazówką też dla innych odchudzających się . Główny posiłek to śniadania o 9 i obiad około 14. Mam z tym trochę problemów , bo pracuję do 17 i muszę ze sobą do pracy wszystko nosić.

Hahaha , przemycam więc w : "dietetycznej i niskokalorycznej " sałatce jarzynowej różne tłuste mięska i piję kawę ze śmietanką.  Może macie jakieś doświadczenia w przygotowywaniu optymalnych posilków na wynos???????

adammo

Słyszałem także, że człowiek powinien spożywać tyle pokarmu za jednym razem ile mieści mu się w garści. Dodatkowo jeść powinno się między wschodem a zachodem słońca.

A.G.Bednarczyk

Cześć Ara!
Jeżeli prawidłowo będziesz stosowała żywienie,to wyrówna się waga. Musisz pamiętać żeby ostatni posiłek nie był póżniej niż 17.00. Przed spaniem najlepiej uzupełniać węglowodany(bez tłuszczu),
to wtedy w trakcie ich spalania, pozbywasz się swoich zapasów. Dobra by była jakaś gimnastyka. Ciesz się że ważysz tylko tyle.

Grażyna.

adammo

Cytat: A.G.BednarczykCiesz się że ważysz tylko tyle.

Grażyna.

Tak, pomyśleć, że chodzą takie słonie co mają 159 wzrostu i ważą koło 100 kg...

ara

no tak, może rzeczywiście przesadzam z wagą, ale chcę się po prostu lepiej poczuć, bo kiedys ważyłam mniej.  Mam więc nadzieję , że przy okazji lepszego jedzenia uda mi się załatwić i tą sprawę.

w rozmowie z lekarzem ŻO usłyszałm , że na niektóre funkcje organizmu dobry wpływ mają prądy selektywne?  Czy ktoś z was ma doświadczenie z tymi prądami? W czym wam pomogły?

tombou

a moze osobie z która jestes podobasz sie taka jaka jestes?nie wszyscy lubią dziewczyny o figurach ala top-modelki.....

ara

hahaha , osobie się podobam , ale chcę się sama z sobą lepiej czuć .........ale przede wszystkim wierzę, że ogólnie się lepiej poczuję nie jedząc , jak do tej pory, tylu węglowodanów i nie jedząc głównego posiłku tak póżno.
Pozdrawiam
ara

tombou

no to moze ta osoba chciałaby zebys nadal była taka jak jestes,mówie z doświadczenia...... :wink:

baska

Jeden facet mowil mi, ze po 10 zabiegach pradani selektywnymi na brzuch za kazdym razem spadaja mu 2 kilogramy

baska

No i wzielam 10 zabiegow pradami S na brzuch........i NIC!
Mam nadzieje, ze dzialanie jest opoznione ;)

ara

no ładnie, zgodnie z  Twoją radą umówiona jestem na prądy. Minęło już trochę czasu od kiedy staram się stosować ZO i waga ani drgnęła. Lekarz mówił , że to może być "zablokowanie" organizmu i że rzeczywiście pomogą prądy ........moja nadzieja , a tu wychodzi na to , że ona jednak matką głupich jest..............i co teraz????
A może ktoś z Was miał podobny problem i jakoś sobie poradził?????

pozdrawiam

baska

Nie martw sie. To rzeczywiście dziala!
Brzuch mi sie zrobil jak galareta-doslownie i teraz bedzie sie wchlanial

A.G.Bednarczyk

Nic od razu się nie dzieje, widocznie potrzeba na to czasu. Mój mąż ważył 110kg, przez pierwszy rok stał w miejscu, ale za to póżniej jak ruszyło, samo od siebie, że w ciągu 3 miesięcy o  35kilogramów stał się lżejszy. Ara nie załamój rąk na wszystko przyjdzie czas.

Pozdrawiam, Grażyna

kawka

Czesto jest tak, ze mleko codziennie nie pozwala chudnac. Moze tylko raz w tygodniu? Raz w tygodniu oznacza dokladnie raz w tygodniu - ani lyzeczki do kawy, ani kawalka czekolady, ani plasterka sera w pozostale dni.

Uwaga na wszystko, co ma w sobie zboza - mozesz od tego tyc lub nie moc schudnac - nawet, jeli miescisz sie w proporcjach btw