Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

Do tematu choroby i ich wyleczenia

Zaczęty przez majual, 2005-06-08, 19:43:23

Poprzedni wątek - Następny wątek

lutonn

Cytat: slawek w 2006-08-25, 23:33:23
Cytat: lutonn w 2006-08-25, 17:15:12
czy wy wiecie ze nic niewiecie
Tak ;) i dzieki temu jesteśmy krok przed tobą :P
a ja stoje na skraju przepasci :D :o :lol:

wojteks

Biedaku i to pewnie bez paraszuta?. A my maszerujemy sobie po pięknym szrokim moście nad przepaścią. Nie widzisz go? :shock: :?. Zrób krok do przodu. A jednak spadasz? Szkoda!!! :? :lol: :lol: :lol:, ale to był twój wybór 8).

lutonn

cikawi mnie do czego to plujesz ,bo moze zaszla tu jakas pomylka za ktora z gory w twoim imieniu przepraszam . mylic sie to taka ludzka rzecz "bracie" "Optymusie" :D :lol: :P

elmo

nich zyje ludzka glupota!!!o jakim moscie mowa? wszyscy jestemy na tym samym miejscu,wszyscy idziemy ta sama droga w tym samym kierunku,wiec po co sobie skakac do oczu? Kto sie urodzil musi umrzec,inaczej byc nie moze  :)

lutonn

Oczywiscie;ale jak zachorujemy to robimy w okol siebie kociokwik. Iwtedy rozumiemy ze zdrowie to rzecz najcenniejsza ,najwspanialsza pod sloncem. Bo lepiej umrzec ze starosci niz w szpitalu w jakichs okropienstwach, na oczach ludzi raczej obojetnych  :?.A ty ELMO nie cwaniakuj bo slyszalem ze sie boisz myszy a co dopiero smierci :shock: :)

elmo

jasne ,ze sie boje ,kto z nas sie nie boi nieznanego? a co dopiero smierci???,zreszta nie chodzi tu tylko o strach przed smiercia ,chodzi tez o troske pozoztawionych przez nas osob,o zal typu"co sie z nimi stanie po mojej smierci?"Zostalismy przez Boga obdarzeni takimi przymiotami jak milosc ,troska ,wspolczucie i jest to oczywiste ze to odczuwamy,nie mniej jednak musimy kiedys umrzec,poprostu musimy   :?

elmo

czy ktos z forumowiczow moglby napisac mi ,czy ja cos okrotnego napisalam?.Jesli ktos moze skomentowac ,bardzo prosze   :(

Ewa

Elmo, co sie nas pytasz? Ja jestem dla ciebie autorytetem? skoro uważasz, ze nic złego, to nic złego. Mnie nic nie raziło

elmo

dzieki Ewa ,Twoje slowa mnie bardzo ucieszyly ,nawet nie wiesz jak bardzo ,bo widzisz...pewna osobe bardzo urazily te slowa ,ta osoba powiedziala mi ze nie mam ludzkich uczuc tylko zwierzece   :?.Ta osoba nie jest mi obca i dlatego jej slowa mnie zabolaly   :(

lekarka

Elmo, co sie martwisz jakimś tam gadaniem,
A propos umierania to naczytałam się tyle wschodnich wywodów, że możemy poźniej i w zdrowiu, a tak wogóle to mam nadzieję, że dożyję
czasów gdy 120 lat i więcej będzie średnią umierania (oczywiście w pełnym zdrowiu!!!).
Chyba tak ogólnie przesadziłam.

lutonn

Hana

A propos umierania to naczytałam się tyle wschodnich wywodów, że możemy poźniej i w zdrowiu, a tak wogóle to mam nadzieję, że dożyję
czasów gdy 120 lat i więcej będzie średnią umierania (oczywiście w pełnym zdrowiu!!!).

Cytat

Wschodnich wywodow cd:--smierc nastepuje zgodnie z wola Czlowieka w atmosferze pogody i radosci, zwykle po wykonaniu  glownych zadan zyciowych ,po wyczerpaniu i zuzyciu calego ustroju biologicznego, zazwyczaj po przekroczeniu 100 lat.
Czlowiek powinien byc czynny i pozyteczny do samej smierci.

elmo

Chcialam cos dodac na temat tego spozywania cukru.Bo ja nie spozywam juz cukrow prostych przez 2,5 roku i gdy robilam sobie poziom glukozy ze 2 mies temu mialam calkiem w normie  8).ciesze sie zatem ze moj mozg jest odzywiony  :D ,ale czy aby na pewno?W przepisach dr J.K znajduje sie zastosowanie cukru  :?.To tylko tak dla smaku? czy zeby odzywic mozg??.Pytam tak z ciekawosci  :wink: Pozdrawiam

Hana

Cytat: elmo w 2006-09-14, 18:56:00
Chcialam cos dodac na temat tego spozywania cukru.Bo ja nie spozywam juz cukrow prostych przez 2,5 roku i gdy robilam sobie poziom glukozy ze 2 mies temu mialam calkiem w normie  8).ciesze sie zatem ze moj mozg jest odzywiony  :D ,ale czy aby na pewno?W przepisach dr J.K znajduje sie zastosowanie cukru  :?.To tylko tak dla smaku? czy zeby odzywic mozg??.Pytam tak z ciekawosci  :wink: Pozdrawiam

CUKIER--to poprawienie smaku niektorych potraw, a wiec nalezy go traktowac jako przyprawe, nie ma w naturze produktow czysto weglowodanowych, ktore bylyby niezbedne dla czlowieka.

elmo

Dziekuje Hano za wyjasnienie mi tego trapiacego mnie problemu :) .Pozdrawiam serdecznie

lutonn

lutonn