Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

Woda utleniona - zastosowanie

Zaczęty przez Gwidon, 2009-09-02, 15:54:12

Poprzedni wątek - Następny wątek

RTS

Cytat: Iga w 2010-11-08, 20:45:12
...Zresztą często bywa tak,że kobiety w niektórych sytuacjach udają ,że są takie twarde,silne itd.  :roll:
Wrażliwość czasem przydaje się czymś zakryć.  :roll:

renia

Cytat: Iga w 2010-11-08, 21:07:52
Cytat: renia w 2010-11-08, 21:05:12
On ma rogi, dlatego fotki nie wstawia.. 8) :lol:
Gwidon się załamie jak to przeczyta.  :lol:

Co Ty.. :shock: on należy do tych twardzieli.. 8)

renia

Cytat: RTS w 2010-11-08, 21:13:01
Cytat: Iga w 2010-11-08, 20:45:12
...Zresztą często bywa tak,że kobiety w niektórych sytuacjach udają ,że są takie twarde,silne itd.  :roll:
Wrażliwość czasem przydaje się czymś zakryć.  :roll:

Ja zakrywam.. 8)

RTS

Cytat: renia w 2010-11-08, 21:15:11
Ja zakrywam.. 8)
Jak czasem tak zakryję to odkryć potem nie mogę.  8)

tadzio

stosowałem wode utleniona na nadciśnienie  i muszę powiedziec, że dziala jak tabletka , ale trzeba stosowac dokladnie czyli dwie godz, po jedzeniu albo 0,5 godz. przed ale to jest dość trudne w stosowaniu

Gwidon

...wg. mnie picie wody utlenionej ,,bez konserwantow,, wg. Nieumawykina jest calkowicie bezpieczne i jest pomocne w likwidowaniu wieku dolegliwosci, jednak zawsze najwazniejsze jest odzywianie 8)...

Radzio

Cytat: RTS w 2010-11-08, 20:14:50
Cytat: Gwidon w 2010-11-08, 20:07:27
... :shock: stkoda.bo lubie kobiety wrazliwe :lol: 8)...
Fajne są twarde i wrażliwe...  8)

Czyli takie niecycate i niepyskate. :twisted:
Bom sobie zaś przypomniał. :mrgreen:

Gavroche

http://www.dobreksiazki.pl/b10885-woda-utleniona-na-strazy-zdrowia.htm#desc
Niektórzy twierdzą, że woda utleniona jest super w okresie okołotreningowym, bo wolne rodniki tlenowe stymulują syntezę białek, przynajmniej w pierwszej fazie powysiłkowej, a są badania, że podawanie wody utlenionej szczurom zwiększa stężenie rodników w mięśniach.  :D

Zyon

Mam to w pdf, z tego co kojarze w sklepiku u JW tez to jest. Te ruski maja swoje ciekawe wizje.
Work Buy Consume Die

Gavroche

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20589170
Woda utleniona jako mimetyk insuliny przez hamowanie tyrozynazy oraz aktywator jej szlaków sygnałowych...
Ciekawe.

Maniek

Cytat: admin w 2009-09-07, 07:40:38
A może trzeba sobie najpierw poczytać o historii dbałości o jamę ustną? A może się okaże, że pandemia próchnicy pojawiła się wraz z rozpowszechnieniem pasty i szczoteczki do zębów? A może jałowy "otwór gębowy" to nie jest to, co natura przewidziała jako normę?
Dla mnie sytuacja jest jasna, ale jeśli ktoś lubi wierzyć w każde głupstwo, które wyczyta w internecie, to czemu nie!
A białe zęby nie są zdrowe! Zdrowe zęby mają inny kolor.

:D
To co, admin zębów nie myje?  :shock: :D
"Jałowy otwór gębowy"  :D Myślałem, że tylko ja jestem takim zwierzakiem...  :?

Diogenes z Synopy

Myje. Ale z fluorem  ;-)             Ja  sodą i wodą utl mywam, ale drożej wychodzi   :shock:   ;-)   Aniżeli paskudztwem  w tubce z proszkiem do prania i płynem do mycia naczyń ;-)   połączonym w kisiel. Kupiłem sobie bez flouru kiedyś dla dzieci pasty, smakowała jak guma balonowa z Pewexu  Donaldówa  z historyjkami  ;-)

Zyon

Daje to mycie soda jakie skutki? Czytalem, ze to tylko dzialanie scierne sody daje efekt i uszkadza szkliwo.
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2016-01-22, 12:05:20
Daje to mycie soda jakie skutki? Czytalem, ze to tylko dzialanie scierne sody daje efekt i uszkadza szkliwo.
Samo mycie uszkadza, przyzębie też uszkadza.
Dawniej ludzie czyścili zęby ukośnie przyciętą gałązką, raz na ruski rok, ale teraz wszyscy chcą mieć białe zęby, a białe to słabe. 8)

Diogenes z Synopy

z wodą utlenioną nie szoruje. Soda jest b dobrym środkiem czyszczącym i nieszkodliwym. Mnie służy, przyzwyczaiłem się.  Pomysł od Zięby  ;-)

renia

Zięba głęboko Ci wszedł "za skórę"... :roll:
Ja z początku z zaciekawieniem go słuchałam i czytałam,
ale mi przeszło i już nie ciekawi... 8)

Diogenes z Synopy

podobno Zyon jest jego pasierbem  ;-)

Gavroche

Zyon

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-01-22, 14:30:26
z wodą utlenioną nie szoruje. Soda jest b dobrym środkiem czyszczącym i nieszkodliwym. Mnie służy, przyzwyczaiłem się.  Pomysł od Zięby  ;-)
Co to znaczy nie szoruje?
Work Buy Consume Die

Diogenes z Synopy

ciapka z sody i wody utl , nie jest taka szorstka i drażniąca, jak w przypadku samej sody.