Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

dieta optymalna a cellulit

Zaczęty przez cheeta, 2008-10-15, 23:20:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

cheeta

pytanie do pan, poniewaz panowie nie maja podobno tego problemu:) czy ktorejs z was udalo sie pozbyc cellulitu za pomoca diety? ja codziennie zajadam zolteczka i skorki wieprzowe majac wielka nadzieje, ze kiedys moje uda beda gladkie. czy jeszcze cos waznego wlaczyc do jadlospisu, by zwiekszyc szanse na wyleczenie?

adampio

Jezeli jako mezczyzna moge byc pomocny, dodam tylko , ze zupki kolagenowe sa lepsze jak wszystko inne.
Zoltka NB1, ale kolagen tu jest najwazniejszy...dlatego zupki kolagenowe.

Rudka

Jeżeli jesteś na DO samo Ci przejdzie
   Ja nawet nie zauwazyłam -kiedy sie tego pozbyłam.
   Mało tego -krem bardzo wolno sie wchłania -balsam po kapieli też niepotrzebny .
dawniej --naprawde dużo tych mazideł zużywałam

Halina Ch.

Cytat: cheeta w 2008-10-15, 23:20:59
... ja codziennie zajadam zolteczka i skorki wieprzowe majac wielka nadzieje, ze kiedys moje uda beda gladkie.. .
Napi co jeszcze jesz.

Edyta

Cytat: adampio w 2008-10-16, 00:03:31

Zoltka NB1, ale kolagen tu jest najwazniejszy...dlatego zupki kolagenowe.

Ile czasu mniej więcej minęło zanim pozbyłeś się tego cellulitu? Pewnie pomógł też basen  :) 8)

adampio

oj jeah....basen przede wszystkim :D

cheeta

Cytat: Halina Ch. w 2008-10-16, 10:18:43
Napi co jeszcze jesz.

W zasadzie to nie jem zbyt roznorodnie. Zrodlem weglowodanow sa dla mnie warzywa (glownie  brokoly, marchewki, ziemniaki) Bialko czerpie z zoltek, skorek wieprzowych, boczku i watrobki. Tluszczyk uzupelniam smalcem. Zaznacze tez, ze nie jadam produktow mlecznych ani zbozowych, poniewaz krazy o nich tutaj zla opinia:P, a jak narazie nie sa mi do szczescia potrzebne. W zasadzie przez cale zycie jadlam znikome ilosci sera czy czekolady, a mleka i chleba wogole nie lubilam. Takze zero wyrzeczen:)
Wedlug medycyny nie powinno sie pic kawy ani cherbaty przy mojej przypadlosci, a ja codziennie wypijam kawe...  Rudka, jak jest u ciebie z tymi napojami?

Rudka

Cheeta
  Jadam podobnie ,być może troszke za dużo bo waga niestety 67kg :(
   czasami to nawet sie głodziłam -to kilo do tyłu i za dwa dni nadrobiłam straty.
z warzyw to najczęściej cebula ,ziemniaki i pomidory-reszta  warzyw okazyjnie.
     B-50 -T 100  -W [-50 -60]
    z piciem -różniście woda i herbata -kawa dla odnmiany i w gościach albo kawiarni.
    alkohol -nie mam  problemu -,nie odmawiam -ale to są malutkie ilości  :P

cheeta

heh teraz ozbaczylam mojego byka hehe herbata przez ch:D coz niedawno gdzies napisalm zamiast lozko to lurzko:) mam nadzieje ze moje roztrzepanie minie po jakims czasie diety;)

Rudka, ja tez niestety nie chudne:( na poczatku diety odczulam roznice w pasie (spodnie spadaly) ale to spowodowane bylo mniejsza objetoscia jedzonka w brzuchu :? waga stoi w mijescu, chociaz nie przesadzam ani z bialkiem ani z weglowodanami...B:35-50 T:100-150 W:45 przy wzroscie 168cm waze 63.

Ciesze sie, ze u ciebie zniknal cellulit mimo picia kawy i herbaty. nie bede musiala sobie odmawiac;)

Wlaczam zupki kolagenowe do swojej diety...tylko nie bardzo wiem gdzie tu dostac lapki... w jakich produktach jest jeszcze duzo kolagenu?

Rudka

Łapki -obyś dostała  dobre .Mnie ostatnio trafiły sie okropniste -niby nie stare -ale jakies łojowate
    naprawde nie dało sie tego jeść . :(
  zamiast łapek możesz nózki kupić . Nie zawsze gotuje zupy -nie ma u mnie amatorów
     w zasadzie wywar daje do kapusty albo sosy nim podlewam .
   żebyśmyśmy mogły schudnąć -musimy wszystkiego dużo mniej -może potem by sie waga utrzymała .
    -ale jak pogłodze sie do 17-stej a potem zaczynam próbować optymalnych kąskówi -dobijam do magicznej liczby
no i tak codzień mówie jutro .  :lol:
    dzisiaj placków nasmażyłam -obiecałam sobie ,ze na 3 dni -wieczorem  wyszło na 2  :(
nie ma lekko -Jeszcze głowe trzeba wyleczyc z łakomstwa .