Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

ser feta

Zaczęty przez kaja711, 2008-10-26, 18:38:10

Poprzedni wątek - Następny wątek

kaja711

Lubiłam zawsze sałatkę z serem feta i sałatą lodową.Jestem teraz na diecie optymalnej i tęsknię za taką sałatką ale nie wiem jakie składniki do niej dodać i jak obliczyć ilość bialka,tluszczu i węgli żeby ją zrobić zgodnie z dietą.Może ktoś robi sałatkę z fetą i poda przepis.Z góry dziękuję.

adampio

Cytat: kaja711 w 2008-10-26, 18:38:10
Lubiłam zawsze sałatkę z serem feta i sałatą lodową.Jestem teraz na diecie optymalnej i tęsknię za taką sałatką ale nie wiem jakie składniki do niej dodać i jak obliczyć ilość bialka,tluszczu i węgli żeby ją zrobić zgodnie z dietą.Może ktoś robi sałatkę z fetą i poda przepis.Z góry dziękuję.

Urzywasz prawdziwej fety czy z mleka krowiego? Pytam, poniewarz sa kolosalne roznice w zawartosci tluszczu.
Prawdziwa feta jest z mleka owczego i zawiera prawie 40 gr T, gdzie krowia okolo 10 gr T  :shock:

kaja711

używam sera feta z MLEKOVITY jest to opakowanie 270 g , a zawartość tłuszczu w 100 g jest 18 g

adampio

Cytat: kaja711 w 2008-10-27, 17:37:11
używam sera feta z MLEKOVITY jest to opakowanie 270 g , a zawartość tłuszczu w 100 g jest 18 g

to jest jakies "sztuczne" g....

poszukaj w sklepach oryginalnej greckiej fety, z owczego lub owczo-koziego mleka mleka a bedziesz wiedziala co "wkladasz" do buzki.

Sposobow na salatke z feta znajdziesz na interneci bardzo duzo. Najwazniejsze sa te produkty, ktore mieszasz w salatce, ich jakosc.