Aktualności:

Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com

Menu główne

Niedobory?

Zaczęty przez SzymonNM100, 2006-06-28, 11:04:58

Poprzedni wątek - Następny wątek

kodar

Luton to napisz jeszcze jak sie pozbyc wirusow z organizmu , o tym nic nie wspominasz.Czy mam rozumiec,ze tez pracowitoscia?

elmo

Niestety ,ale zadnych chorob spowodowanymi bakteriami czy tez wirusami czy tez grzybami nie pozbedziemy sie ,poniewaz czlowiek chcac sobie "ulatwic zycie" spowodowal rozwoj cywilizacji.Wszystko jest postawione na ilosc a nie na jakosc.Ludzie maja malo ruchu.Nawet w gospodarstwach wiejskich juz "chlopi" nie pracuja od switu do nocy,przestali byc "chlopami" .Siedza w swoich maszynach i maszyny wykonuja robote za nich.pieknie prace na roli opisuje Maria Rodziewiczowna ,gdzie chlop pracowal od switu do nocy malo jadl byl chudy i zdrowy.Kobiety mialy tez swoje stanowisko i tez pracowaly od switu do nocy ,ale i choroby byly,byly ,sa i beda.A to ,ze ruch ma na zdrowie zasadniczy wplyw ,nie da sie zaprzeczyc.
Te czasy ,ktore opisuje dawno minely i nie wroca.Nie wiem czy chcialabym zyc w tamtych czasach czy w tych ,ale chcialabym aby bylo milo.Dziecinstwo swoje spedzilam na wsi i powiem ,ze tesknie za tamtymi czasami,a miasto to tylko pozorna "wygoda".Bo czyz Wy"optymalni"  nie staracie sie sprowadzac wszelkich produktow zywnosciowych z wiejskich sprawdzonych gospodarstw ,a nie z tych"miejskich "sklepow? gdzie sprzedawane jest doslownie swinstwo...

kodar

Na moje pytanie, ironiczne zreszta, daje odpowiedz Dieta i Zywienie Optymalne.

lutonn

Cytat: kodar w 2006-11-04, 10:45:00
Luton to napisz jeszcze jak sie pozbyc wirusow z organizmu , o tym nic nie wspominasz.Czy mam rozumiec,ze tez pracowitoscia?
Kadar!!   a czy ty wiesz ze w naszym przewodzie pokarmowym jest  setki a moze i tysiace roznych odmian bakterii ,spelniaja one jakas role jesli jest ich liczba optymalna to jest rola pozytywna ale gdy nastepuje zachwianie rownowagi musza wystapic zaburzenia zarowno jak jest brak jak i nadmiar .  aby nasz organizm funkcjonowal normalnie te bakterie musza byc oczywiscie w ilosci optymalnej . Tak samo jest z wirami i grzybami tylko ze nauka jeszcze tego nie wyjasnila a moze juz wyjasnila tego nie wiem..oczywiscie ze pracowitoscia wplywamy korzystnie na wiele procesow . Ale ja tak bym sie szybko nie pozbywal na zero.Bo tak samo jest w przyrodzie naukowcy twierdza ze gdyby w lesie zabraklo np lisa las by umarl. to jest zwiazane z lancuchem pokarmowym .Nasz swiat istnieje dzieki rownowadze , dlatego powtarzaja sie pory roku i rozne zjawiska i aby ta rownowaga mogla zaistniec wszystko na tym swiecie ma swoja opty   hehe alee :lol: :lol:

Gavroche

Znaleźli gen siwienia! :lol:
To już nie niedobory, ani wiek, ale geny. ;)
http://www.focus.pl/czlowiek/odkryto-gen-siwych-wlosow-13759

renia

Pewnie przy tym odkryciu osiwieli z radości... :shock:  :lol: