Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

Zaczynam

Zaczęty przez strzelbka, 2008-07-01, 02:10:58

Poprzedni wątek - Następny wątek

kangur

Cytat: Majka w 2008-08-31, 20:50:40
Tak to rozumiem.
1 Nie zmienia to jednak mojego stosunku do nauki jako takiej.
2 Może nie każde środowisko naukowe jest tak konserwatywne. Może nie wszędzie rządzą układy i pieniądze.
3 Jakoś razi mnie jednak to powszechne najeżdżanie na naukę. Po prostu znam tę pracę.
4 Nie wiedziałam, że Biblia lansowała układ planetarny

Majka!
Ad1 Tu nikt nie krytuje nauki jako takiej. Krytykuje sie ludzi, ktorzy sie bawia w "nauke".  67% naukowcow przyznalo sie w ankiecie, ze naciaga dane, aby otrzymac z gory zalozony wynik.
       Mozna smialo zalozyc, ze nastepne 30% nie przyznalo sie, ze to robia. Wiec pozastaje tylko 3%, ktorym mozna zaufac. Jak znalezc te 3%?
Ad2. Oby tych moze bylo jak najwiecej. A bedzie tylko wtedy, jak bedzie konstruktywna krytyka a nie d..... lizstwo.
Ad3. To zrozumiale, bo ty jestes uczciwa
ad4. Wielka Nidzwiedzica jest wymieniona w biblii i Bog tam podrozuje

lekarka

Cytat: Majka w 2008-08-31, 20:50:40
Nie zmienia to jednak mojego stosunku do nauki jako takiej.

Też doceniam naukę (w sensie logiki, wiedzy o przyczynach i skutkach, wiedzy o powtarzalności itd.) i tylko nią chcę się posłużyć do wyrażenia w algebraiczny sposób ... miłości. Nie żartuję. Specjalnie posłużyłam się tak niby odległym terminem dla umysłów ścisłych.

anakin

Cytat: toan w 2008-07-01, 07:57:46
Dlatego zawsze najprościej jest dobierać pokarm tak, aby zachowywał PROPORCJĘ i był pełnoporcjowy.

Kiedy posiłek jest pełnoporcjowy? Co to określenie oznacza?

anakin

Cytat: toan w 2007-08-04, 08:17:22
lub wybierz jakiś posiłek pełnoporcjowy - taki w którym masz i białko najwyższej wartości bilogicznej i tłuszcz wyłącznie zwierzęcy (śmietana, masło, smalec) w optymalnej proporcji

Już jasne.