Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

Umierajmy zanim zaczniemy nosić pampersy

Zaczęty przez Halina Ch., 2010-07-01, 14:24:12

Poprzedni wątek - Następny wątek

barja

Halino, to nie do końca tak. Jest rzeczywiscie idiotyczny wymóg, że odbierający np pampersy musi się podpisać i podać SWÓJ pesel. Aby nie legitymować  uprzejmego sąsiada, wpisuje się pesel pacjenta i podpisuje jego nazwiskiem. Ja to się ma do fałszowania podpisów to zupełnie inna kwestia. Refundator doskonale zdaje sobie z tego sprawę i się nie czepia.

Halina Ch.

Moja sasiadka ma staruszke matke, ktora jest osoba leżącą i używa pampersów.
Do każdych  np.30 sztuk pieluch musi dopłacić 20 zł. W miesiącu zużywa ok 180 szt pieluch. Nietrudno policzyć ile musi wydać na same pieluchy nie mówiąc już o innych medykamentach, króre musi kupić .
Są w naprawdę trudnej sytuacji.
NFZ mógłby chciaż mieć szacunek do  starości, a nie wydusić nawet ten'wdowi grosz'.

slawek

Cytat: barja w 2010-07-02, 20:40:02

NFZ mógłby chciaż mieć szacunek do staro¶ci, a nie wydusić nawet ten'wdowi grosz'.
Ciekawe kiedy pojawi się ogólna świadomość że NFZ nie jest od finansowania i szacunku :( tylko od dzielenia ;) a jak wiadomo wszystkim należy się po równo a tym co "dzielom" NALEŻY SIĘ RÓWNIEJ !!!!

barja

Sławek, zgadzam się z Tobą w tej kwestii, ale cytat nie jest mój.

slawek

siakis błąd systemu ;) ale tekst jest odpowiedni !!!