Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

..nie było komentarza do przypadku wyleczenia...

Zaczęty przez Tomkiewicz, 2006-10-15, 15:38:31

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Cytat: admin w 2014-05-01, 13:07:40
Cytat: Gavroche w 2014-05-01, 12:20:15
Cytat: Zyon w 2014-05-01, 12:09:30
Co to jest DJ? Dieta Jarmolowicza?
Wysokowęglowodanówka Jana Kwaśniewskiego :D

Najśmieszniejsze, że "opty"beton, co to wykuł teorię "jedynie słusznej diety" na temat diety wysokowęglowodanowej Dr-a przeważnie nic nie wie.
Reszta "przeciwników" typu IŻiŻ, czy inne wegusie też kojarzy Kwaśniewskiego tylko DO.  8)
KOMY!  :lol:
Każdą regułę można odwrócić, jeśli jest kontekst ku temu i wiedzy dostatek.
Jest gdzieś odpowiedź Doktora na list, gdzie zaleca przejście z DO na DJ, chyba jakiejś babce.
Dlatego ci, co uczą się regułek z nabożną czcią, mają zawsze bardziej przechlapane od zgłębiających kontekst :lol:

administ

Jasne!  8)
Na chlebie z wędliną, cienko przesmarowanej nawet margaryną, mlecznych odtłuszczonych, kartoflach, kaszy, liściach i słodkiej herbacie, można w zdrowiu dociągnąć do setki bez większych problemów.  :D
No, ale jak kto zrozumie, że DJ Kwaśniewskiego to ryż z rybą, to niech jedzie do Japonii...  :wink: :mrgreen:

renia

No to już widzę, że moje obydwie synowe są na DJ...  :roll:

administ

Możliwości zdrowego zestawienia produktów wysokowęglowodanowych z dobrym białkiem zwierzęcym jest multum, tylko należy przestrzegać zasady, aby na gram białka, nie było więcej niż 0,5g tłuszczu, a gramatura węglowodanów, lepiej aby były złożone, wg zapotrzebowania energetycznego. Proste jak Dieta Optymalna!  :wink: :D Na diecie wysokowęglowodanowej groźne jest tylko niedobiałczenie. W takim przypadku u młodych pojawia się często cukrzyca typ 1, a u starszych "otyłość ubogich" wg nomenklatury Dr-a Kwaśniewskiego, czyli z oszczędności białka, nadmiar cukrowców przerabiany jest na tłuszcz zapasowy.
To jeden ze sposobów taniego tuczu zwierząt rzeźnych monogastrycznych, wszystkożernych, aby nie pisać po prostu - świń!  8)  :wink:

renia

Dlatego pewnie one są szczupłe i nie chorują... :roll:

renia

Cytat: admin w 2014-05-01, 16:05:21
Proste jak Dieta Optymalna!  :wink: :D

Ta Dieta Optymalna była prosta (jak stworzył ją Doktor JK), ale stosujący (czy próbujący ją stosować) tak ją zagmatwali, że ja już sama nie wiem z czy mam ten chleb jeść... :lol:

administ

Cytat: renia w 2014-05-01, 16:06:33
Dlatego pewnie one są szczupłe i nie chorują... :roll:

Oczywiście.  8)

administ

Cytat: renia w 2014-05-01, 16:09:14
Cytat: admin w 2014-05-01, 16:05:21
Proste jak Dieta Optymalna!  :wink: :D

Ta Dieta Optymalna była prosta (jak stworzył ją Doktor JK), ale stosujący (czy próbujący ją stosować) tak ją zagmatwali, że ja już sama nie wiem z czy mam ten chleb jeść... :lol:

Oczywiście...  :wink: :mrgreen:

Blackend

Cytat: renia w 2014-05-01, 16:09:14

To proste, najlepiej z szynką, a jeszcze lepiej z polędwiczką.  8)

administ

Blackend

Takie, że popić trzeba bo w gardle staje. ;)

administ

Zaraz piersi!  :shock:
Od skrzydełek można zacząć, później za nóżkę...  :wink:

Radzio

Ja tylko tak robię, ale sporo DiJejów mogło by zakłócić oczekiwany porządek, gdyby jeszcze kostki zaczęli sysać. ;)
Zamiast tradycyjnie ... piersi. :lol: