Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

Zdrowe, tłuste

Zaczęty przez Teresa Stachurska, 2013-06-09, 13:16:21

Poprzedni wątek - Następny wątek

Teresa Stachurska

renia

Teresa, super artykuł, dobrze by było, gdybyś dała go do miesięcznika "Optymalni". Słyszałam wczoraj, że część posłów go otrzymuje i czyta, więc niech trochę się dokształcą... :wink:

renia

Cytat: Teresa Stachurska w 2013-06-09, 13:16:21
Może być - http://www.stachurska.eu/?p=13820 ? Coś poprawić?

Może jeszcze dodać, że dieta japońska też jest dobra (przynajmniej do czasu aż produktów optymalnych będzie dostatek). Najważniejsza zasada "nie mieszać paliw"... :D

administ

A udowodnić zawarte tezy w artykule?
To jest najważniejsze, bo na przykład udowodnić, że warzywa i owoce są pełne wody, środków ochrony roślin, innych szkodliwych zwiążków i metali ciężkich jest łatwo, choć powszechnie wmówiono ludziom zupełnie coś innego... Wystarczy zajrzeć do tabel żywieniowych, ale udowodnić, że "łot tuscu siem nie tyjem" to już trzeba się dobrze znać na "syndromach metabolicznych"!  :wink:

renia

Warzywa majom dużo witaminów pod warunkiem, ze nie łączy siem ogórków z pomidorami... 8)

Teresa Stachurska

Dopisałam jeden akapit :)  Nie chcę rozwijać tego wpisu na stron wiele, bo mniejsza szansa że ktoś do dołączonych linków zajrzy. Może być?

renia

Teresa, w sumie to masz rację - jak się poruszy kilka zagadnień w jednym artykule, to tylko większy miszmasz wychodzi i treść staje się trudniejsza do przyswojenia.

Zyon

Cytat: Teresa Stachurska w 2013-06-09, 16:19:21
Dopisałam jeden akapit :)  Nie chcę rozwijać tego wpisu na stron wiele, bo mniejsza szansa że ktoś do dołączonych linków zajrzy. Może być?
Spokojnie, perkusisci na pewno zajrza  8)
Work Buy Consume Die

Teresa Stachurska

Kto zacz są perkusiści?

MariuszM

Teresa Stachurska

Tymczasem same świadectwa doskonałości :)  I pewnie tak zostanie, bo jak w takiej sytuacji Wisłę zawracać?

renia

Teresa, "perkusista" to "Bruford" i jemu podobni, czyli lekarze specjaliści od przewlekłego leczenia...