Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

Nasze pupile.

Zaczęty przez renia, 2009-06-07, 20:22:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

Wszystko możliwe, siła przetrwania natury jest niesamowita.  8)
Ja z kolei miałem 3 samice molinezji z czego jedna zmieniła płeć, a także same samce gupika (żeby się nie rozmnażały) z których jeden również zmienił płeć na przeciwną.  8)
LGBT u rybek akwariowych to normalka, jak u ludzi. ;)

renia

:shock: Dziwny jest ten świat... ;-)

Gavroche

No jasne, czemu mielibyśmy być wyjątkiem? :D
Ja kiedyś dostałem samicę mieczyka, dziki, niezidentyfikowany gatunek Xiphophorus, odłów z Chiapas w Meksyku.
Tylko ona przetrwała transport.
Wyszukałem jej samca, możliwie zbliżonego do dzikiej formy, dużo zielonego miał i krótki miecz.
No i za nic samica go nie chciała dopuścić, w końcu sama zmieniła płeć, wyrosło jej gonopodium i miecz, ale została/został duży i gruby.
Ten przemieniony samiec też nie chciał się bzykać ani z mieczykami, ani z platkami, w końcu, chyba wykończony tymi swatami wyskoczył któregoś dnia z baniaka i został suszkiem. :P

RafałS

Cytat: Blackend w 2024-09-09, 20:14:31
...jak u ludzi. ;)
Nie u ludzi, tylko zapultanych (np. biochemicznie).  8)

Blackend

Różnie bywa, czasami są to wpływy środowiskowe, a czasami faktycznie defekt genetyczny.  :?

renia

Cytat: Gavroche w 2024-09-09, 22:08:41
No jasne, czemu mielibyśmy być wyjątkiem? :D
Ja kiedyś dostałem samicę mieczyka, dziki, niezidentyfikowany gatunek Xiphophorus, odłów z Chiapas w Meksyku.
Tylko ona przetrwała transport.
Wyszukałem jej samca, możliwie zbliżonego do dzikiej formy, dużo zielonego miał i krótki miecz.
No i za nic samica go nie chciała dopuścić, w końcu sama zmieniła płeć, wyrosło jej gonopodium i miecz, ale została/został duży i gruby.
Ten przemieniony samiec też nie chciał się bzykać ani z mieczykami, ani z platkami, w końcu, chyba wykończony tymi swatami wyskoczył któregoś dnia z baniaka i został suszkiem. :P

Samobójstwo na tle seksualnym... :? :lol: ;-)

admin

A bo wszystko przez ten krótki miecz... ;)

Blackend

renia

Kto mieczem wojuje, ten od miecza ginie... :lol: Czy jakoś tak... 8)

Blackend

No jakoś takoś. ;)