Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

Białko roslinne

Zaczęty przez nowicjuszka, 2011-11-08, 16:31:27

Poprzedni wątek - Następny wątek

nowicjuszka

Witam :lol:
Mam pytanie odnosnie białka roslinnego,niby sie nie liczy ale jesli w ciągu dnia z warzyw uzbiera sie tego białka nie mało bo chociazby kalafior,groszek zielony,brukselka..duzo jest takich warzyw a ja lubie  zupy warzywne :lol: np.z dzisiejszej zupy z samych warzyw samego mam B-18g.I teraz liczyc? nie liczyc? bo po przeczutaniu wielu watkow skromnie mowiąc :lol: glupialam 8) :lol:

nowicjuszka

Cytat: nowicjuszka w 2011-11-08, 16:31:27
Witam :lol:
Mam pytanie odnosnie białka roslinnego,niby sie nie liczy ale jesli w ciągu dnia z warzyw uzbiera sie tego białka nie mało bo chociazby kalafior,groszek zielony,brukselka..duzo jest takich warzyw a ja lubie  zupy warzywne :lol: np.z dzisiejszej zupy z samych warzyw samego mam B-18g.I teraz liczyc? nie liczyc? bo po przeczutaniu wielu watkow skromnie mowiąc :lol: glupialam 8) :lol:

Nikt nie odpowie?  :(

renia

Albo tak 8). Białko roślinne powinni liczyć chorzy, bo u nich jest to bardzo istotne aby dzienne BTW wynosiło dokładnie tyle ile wskazał lekarz.
Mi w dwóch arkadiach różnie mówiono. W jednej żeby wliczać białko roślinne, w drugiej, żeby liczyć tylko białko zwierzęce. Za to w tej pierwszej wyznaczono mi 60g białka dziennie a w drugiej 50g i praktycznie na jedno to wychodziło, bo dziennie zjadamy ok. 10g białka roślinnego...

nowicjuszka

Cytat: renia w 2011-11-08, 20:46:45
Nie i koniec... 8)

a jednak dalas sie namówic :lol: :lol:  juz Ci kiedys mowilam ze Cie ozloce?teraz  podaj adres  :lol: :lol:

renia

...domowy czy nr konta... 8) :lol:

nowicjuszka

renia

OK. Ale na priv  :wink:  bo jak wszyscy zaczną mi wpłacać na konto to ja mogę z wrażenia zesłabnąć... :shock: 8) :lol:

nowicjuszka

Cytat: renia w 2011-11-08, 21:35:18
OK. Ale na priv  :wink:  bo jak wszyscy zaczną mi wpłacać na konto to ja mogę z wrażenia zesłabnąć... :shock: 8) :lol:

ja Cie bede cucic :lol:jakby co to sie podzielisz? wiesz tak niby w podziece :lol: za ratowanie :lol:

renia

Nie ma sprawy. Najwyżej będzie kolegium... 8)

nowicjuszka

wszystko zalatwie mam szerokie plecy :lol: teraz ide zobaczyc czy mnie w wannie nie ma :lol: lp matko nie ma mnie w wannie :shock: lece sie kapac, papatki reniu kolorowych snów :lol: