Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

zapalenie twardówki, nadtwardówki oka

Zaczęty przez wisienka, 2011-12-19, 19:37:53

Poprzedni wątek - Następny wątek

MariuszM

Cytat: wisienka w 2011-12-21, 16:54:27

A wyniki z cholesterolu mam takie:

wyniki z kwietnia br.       teraz:
całk : 352                     363
HDL:78                        76
LDL:252,20                  271,60
TG:109                       77

Niezłe środowisko "anaboliczne" sobie koleżanka zafundowała. Co Pani bierze?? ;) I proszę sie nie tłumaczyć,że jada Pani w przeważającej ilości tłuszcze nasycone :lol: :lol:
CytatPowszechnie wiadomo, że korzystanie ze sterydów anabolicznych może negatywnie wpływać na funkcjonowanie układu sercowo-naczyniowego. Najczęściej porusza się temat przesunięcia wartości stężeń cholesterolu we krwi. Zazwyczaj oznacza to wzrost „złego” cholesterolu LDL i obniżenie stężenia „dobrego” cholesterolu HDL
http://www.musculardevelopment.pl/doping/art,178,farmakologiczne-wiesci-luty-2011.html

Dasna

wisienka

Cytat: renia w 2011-12-21, 19:45:20
Tak myślę, że jeśli OB i CRP dobre, to stanu zapalnego nie powinno w organizmie być. A robiłaś badanie dna oka? Ja bym tego nie zbagatelizowała...

Badania dna oka nie robiłam ale juz chyba mam winnego... ;)  Wyniki jak już pisałam mam dobre oprócz jednego... eozynofile mam podwyższone,na wynikach pisze że norma to 1-4% a ja mam 5,90%, więc albo coś z alergii - a to chyba najbardziej prawdopodobne bo jestem alergiczką, albo jakieś pasożyty... Bo CRP jest dobre, więc jak tak piszesz nie powinno być żadnego stanu zapalnego w organizmie.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Eozynofil

Cytat: MariuszMNiezłe środowisko "anaboliczne" sobie koleżanka zafundowała. Co Pani bierze?? Wink I proszę sie nie tłumaczyć,że jada Pani w przeważającej ilości tłuszcze nasycone  :lol: :lol:

Cytat: DasnaNo , nie, Wisienka koksujesz  :shock: :lol: :lol:

Tak tak,śmiejcie się z biednej kobiety... miażdzyca jak po byku z wyników i jeszcze mnie o koksy podejrzewają...  :lol: :lol: No dobra, przyznaję się, biore te sterydy..... wziewne...  :D strzelam sobie dawkę w płuca i zaraz takiego kopa dostaję, że kanapy dźwigam jedna ręką a druga pod nimi odkurzam  :lol: :lol:

Teresa Stachurska

Nie znam się, więc zapytam: uczulenie na sterydy?

administ

Normalnie przyszła kobieta zdrowa do lekarza, a wyszła choruśka!
A nie mówiłem?
"wisienka"!
Czy na pewno byłaś czcza?

wisienka

Nie, z tymi sterydami to sobie żartowałam  :lol: nie biorę żadnych i nie brałam nigdy, pomimo że alergolog mi je na początku leczenia przepisywał.
Sądzę,że u mnie te zapalenie twardówki jest na tle alergicznym:
http://www.alergia.org.pl/lek0/archiwum/01_01/wzrok.html
wyniki z eozynofili wskazują,że tak właśnie może być:

CytatPodstawową funkcją tych krwinek jest niszczenie obcych białek (na przykład białek alergennych),
http://pl.wikipedia.org/wiki/Eozynofil

W ostatnich tygodniach nasiliły mi sie problemy z alergią,( no i wylazło zapalenie tej twardówki ) mam tak od zawsze,że na okres jesienno-zimowy reakcje alergiczne mi sie nasilają.Zauważyłam też,że problem z oczami także mam częściej w tym samym okresie jesienno-zimowym, przez całe lato miałam spokój,dopiero w październiku znów wróciło.Od czasu jak jestem na ŻO, alergia mi sie i tak zmniejszyła, objawy są łagodniejsze no i prawie że całkowicie wyleczyłam się z astmy.Czasami jeszcze mnie lekko "przydusi" ale to najczęściej po wypiciu alkoholu  :roll: Poza tym mam wreszcie spokój, kilka miesięcy temu odstawiłam wszystkie leki na astmę, wzięłam w sumie 3 sesje prądów, ostatnie w październiku, będąc juz praktycznie wyleczona i nie zażywając juz leków.

wisienka

Cytat: admin w 2011-12-22, 19:31:48
Normalnie przyszła kobieta zdrowa do lekarza, a wyszła choruśka!
A nie mówiłem?
"wisienka"!
Czy na pewno byłaś czcza?

Mówiłeś, mówiłeś...  :oops: :D na drugi raz posłucham  :mrgreen:

Tak adminie  :D  byłam całkowicie czcza i pusta  :lol: "posiliłam" sie jedynie szklanką wody.

administ

Czyli - nie panikować, jeśli się nie pogarsza.