Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

Przepis na kurczaka.

Zaczęty przez Halina Ch., 2012-02-14, 10:12:46

Poprzedni wątek - Następny wątek

Halina Ch.

   Kurczaka bardzo starannie umytego układamy na dnie naczynia, najlepiej szklanego.
    Dodajemy goździki, cynamon, skrapiamy cytryną.
    Tak przygotowanego kurczaka zalewamy:
- szklanką wina białego,
- szklanką wina czerwonego,
Dodajemy
- 100 ml ginu,
- 100 ml koniaku,
- 200 ml smirnoffa
-   50 ml białego rumu
- 150 ml tequli - obowiązkowo!!!!


    Potrawy nie musimy nawet poddawać obróbce cieplnej.
Kurczaka wywalamy, bo jest zbędny.
Natomiast ..... sos... mmmmm...sos jest wyśmienity...paluszki lizać!

P.S. Kurczak musi być martwy bo inaczej bydle sos wychleje !!!

SMACZNEGO   :D :D :D

adamel

Obawiam się, że skutki tej degustacji mogą być katastrofalne :roll:

Dasna


renia

Ciekawe jakie BTW ma ta potrawa... :roll: :lol:

wisienka

Halina Ch. rozumiem,że ten przepis wstawiłaś tutaj po posileniu sie już tym sosem?  :lol: :lol: :lol: bardzo ciekawy przepis, chyba wypróbuję  :mrgreen: