Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

Zupa krem z porow

Zaczęty przez adampio, 2013-05-14, 10:26:20

Poprzedni wątek - Następny wątek

adampio

Smaczna, lekka i mozna probowac rozne wariacje. Moze beyc z dodatkami typu smarzony boczek albo czysta. Skladnikow jest kilka i trzeba sobie je tak dobrac aby mialy skladniki optymalne w takich ilosciach w jakich potrzebujemy w danej chwili.

np:

200 gr pora
200 gr cebuli
100 gr groszku zielonego ( mrozony )
50 gr marchwi
50 gr smalcu
100 ml smietanki 38 %
250 ml bulionu

Skladniki poszatkowac i udusic na masle, zalac bulionem, gotowac do miekkosci, na koniec dodac groszek i wszystko zmiksowac na krem. Na koniec dodac smietanke a jezeli idzieci cwiczyc po zupce to mozna dodac luzke masla na swoj talerz.

BTW 1: 5,9: 2,9

Alicja44

Brzmi rewelacyjnie,musze ugotowac bo por to moje ulubione wrzywo:D