Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

KK-700 358. Gęś po polsku

Zaczęty przez renia, 2014-12-01, 14:46:09

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Z gęsi to tylko wytopiony tłuszczyk, podroby i fachowo zrumieniona skórka... ;)
Ale mało tego wychodzi, jak na cenę "jednostki"...  8)

Blackend

Ja generalnie za ptakami nie przepadam, ale zjem z grzeczności.  8)

Diogenes z Synopy

Cytat: Blackend w 2015-10-24, 20:46:09
Ty lepiej pozdrów Zosię ode mnie, bo wie kobieta co mówi. ;)

kazała pozdrowić Tego od yotubowego kanału z plackami ziemniaczanymi  z boczkiem.   ;-)   Wymyśliła, że będziem jadać jajka na miękko z masłem z rana.   Więc ja nie pobryluje ze swoimi umiejętnościami kulinarnymi   :?   ;-)

Blackend

Jajka na miękko z masełkiem - pychota.  :D
A jeszcze do tego papryka pokrojona w paski i normalnie wyraj. ;)  :D

Diogenes z Synopy

ja bym do tego jeszcze dodał ser starty cheddar, sos np chrzanowy na presidencie30 . Masło pietruszkowe.   Ja tak lubię komplikować.  Nie mogę skrzydeł rozwinąć  ;-)

Blackend

Widocznie jesteś artystyczno-kulinarna dusza. ;)  :D


Blackend


administ

No nie wiem, bo po gotowaniu sterta garów do mycia...  :? ;)

Blackend

Dlatego minimalizm jest wskazany. ;)

Diogenes z Synopy

ach te gary, to słaby punkt tej zabawy w kucharzenie  :?  ;-)  A zasada - gotujesz , brudzisz więc zmywasz , jest okrutna ;-)

administ

 :lol:
Ale niektórzy lubią myć gary, bo to takie odprężające... ;)  8)

Gavroche


Diogenes z Synopy

no to znów zrobię. Owsiana gąska jest bidronce po 7,9 zł.   Będzie na święta i dla opty i dla korytkowców.   8)  ;-)

Gavroche

A ja właśnie zajadam pasztet gęsio-wołowy, jeszcze ciepły dostałem od teściowej. :D
Pyszny, z majonezem i plastrami cebuli, mniam. 8)