Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

KK-700 538. Sernik wiedeński

Zaczęty przez renia, 2018-11-18, 12:57:12

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Wstawiłam właśnie do piekarnika sernik z 200g twarogu - w malutkiej tortownicy. Cały, z kilograma czy nawet z pół kilo twarogu, jest dla nas za duży. A mrożony to już nie to.
Jak nie wyjdzie zakalec, to pokażę zdjęcie. 8) Zapach już jest piękny. :D
Nie dodałam ani rodzynek, ani płatków migdałowych, bo tak nam lepiej smakuje.
Wszystkie składniki razem podusiłam i wymieszałam widelcem, białka ubiłam mikserem na sztywną pianę i połączoną całość lekko wymieszałam łyżką.
Wyjdzie, albo nie wyjdzie... 8) :lol:

renia

Wyrósł ładnie... :D

(https://images89.fotosik.pl/76/337a907a38a2f66cgen.jpg)

administ

A to szkoda, bo zakalca nie będzie.  :?

renia

Tylko ciiii...bo jeszcze siądzie... 8) :lol:

vvv

Podzieliłem przez pięć, ale nie wiem czy dobrze ...

https://i.postimg.cc/h4YH34Nj/538.png
(https://i.postimg.cc/h4YH34Nj/538.png)

8)

Blackend

Ładnie wyrósł, tak optymalnie. ;)

renia

Idę sprawdzić, czy nie opadł... :roll:

renia

Jest centymetr niższy niż był, ale to jest chyba standard... :roll:

Blackend

A to zależy, różnie z tym u niektórych bywa. ;)

administ

Dokładnie, bo to lepiej żeby centymetr wystawał, niż pół centymetra brakło!  :shock: ;)  :lol:

Blackend