Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

"Naukowcy ostrzegają: Za pięć lat koniec świata"

Zaczęty przez Krystyna*Opty*, 2007-02-25, 14:27:02

Poprzedni wątek - Następny wątek

Uponstar

Cytat: Szymon w 2007-03-14, 19:27:42
No, Forsyth jest fajny. Dla mnie wstrzasajace bylo, jak opisywal zapomniana wojne w Nigerii, o ktorej nikt nie chce pamietac...
Podobala mi sie tez Ikona.

No i DZIEŃ SZAKALA. Gościo (forsythe) pracował dla MI6, co zresztą widać chyba. Wszystko z detalami opisane.

baska

Jak na razie przeczytalam tylko 2 ksiazki Lysiaka: "Rzeczpospolita klamcow- Salon" i "Najgorszego". Sa mocno denerwujace, sadze, ze zawieraja (NIESTETY) sporo prawdy  :cry:.

Tomkiewicz

Łysiak wywołuje skrajne emocje, u mnie również, ale język i jego proza...znakomite !
   Baśka, polecam "Statek". Ostre, pieprzne. Łysiak często mówi tam tzw. prawdę, ale też bzdurzy, że głowa mała. Robi to jednak ustami swych bohaterów, m.in. Ralpha  Flawenola, więc  to jakoś funkcjonuje :) Waldek to dobry pisarz, ma znakomity ostry styl wypowiedzi - wielki  umysł, ale nie zgadzam się z większością jego poglądów.
                        Drażnią mnie jego patriarchalne i szowinistyczne zapędy, ale czyta się wybornie. Po to jest rozum, by z dziwnych rzeczy śmiać się czytając i  krytykować, co nie gra w sercu, a chwalić za to, co wedle woli tego godne.

ps: Jedna uwaga , bardziej dygresja - w stronę uprawiania krytyki. Nie powinno się tego robić wbrew faktom albo nie posiadajac wystarczającej argumentacji. Musi być jakiś argument.

Tomek

Uponstar

Cytat: Tomkiewicz w 2007-03-14, 21:12:54
                       Łysiak wywołuje skrajne emocje, u mnie również, ale język i jego proza...znakomite !
   Baśka, polecam "Statek". Ostre, pieprzne. Łysiak często mówi tam tzw. prawdę, ale też bzdurzy, że głowa mała. Robi to jednak ustami swych bohaterów, m.in. Ralpha  Flawenola, więc  to jakoś funkcjonuje :) Waldek to dobry pisarz, ma znakomity ostry styl wypowiedzi - wielki  umysł, ale nie zgadzam się z większością jego poglądów.
                        Drażnią mnie jego patriarchalne i szowinistyczne zapędy, ale czyta się wybornie. Po to jest rozum, by z dziwnych rzeczy śmiać się czytając i  krytykować, co nie gra w sercu, a chwalić za to, co wedle woli tego godne.

ps: Jedna uwaga , bardziej dygresja - w stronę uprawiania krytyki. Nie powinno się tego robić wbrew faktom albo nie posiadajac wystarczającej argumentacji. Musi być jakiś argument.

Tomek

Skubaniec, warsztat ma - własciwie miał. Teraz sie zmienił, moim zdaniem też nie powinien z siebie robić bohatera opozycji, bo nim nie był. Był za to bohaterem mlodzieży, jakąs odmianą Bahdaja, bohaterem ludzi dorosłych, lecz jak juz wspomniałem, moim zdaniem byl. W moich oczach dyskwalifikuje go jego bufoniastość. Z drugiej strony jest taki angielskilord bufonowaty, Jefrey Archer a tego lubie, nie wiem czemu. Moze dla tego, ze na jego fantasmagotriach nie buduje się polityki? a budowanie kraju na ksiązkach Łysiaka, to jak budowanie kraju na Archiwum X

Gavroche

Czy jakiś koniuszek światka może znowu się zbliża?
Ktoś wie coś? :D

jukor

" III Wojna Światowa ma się rozpocząć w 2014 roku. Jak zwykle początkiem będzie lokalny konflikt.
Do walki stanie cały świat, najpierw dojdzie do użycia broni atomowej, później wykorzystana będzie broń chemiczna. W 2014 roku muzułmanie mają przeprowadzić atak na niedobitków w Europie, którzy zdołają przetrwać ataki bronią chemiczną.
Pojawiają się nawet spekulacje – ale już nie Baby Vangi - że świat arabski wspierał będzie Władimir Putin (58 l.), który nazywany jest kolejnym, Trzecim Antychrystem po Leninie i Stalinie."

http://www.se.pl/wydarzenia/swiat/przepowiednie-na-2014-rok-aztekowie-i-koniec-swiata-nostradamus-i-przymierze-z-arabami-baba-vanga-i_165853.html

Jaki link, taka przepowiednia. :D

RafałS

Ale ta wojna chyba dopiero jak świat się wzajemnie wyszachuje sankcjami, wykluczy ekonomicznie i gospodarczo.  :)

administ

Blackend

Eurowybory będą, nie odpuszczą przecież takiej okazji pozyskania w koncu nieźle płatnej posady. ;)  :lol:

Gavroche

Cytat: Blackend w 2014-05-04, 21:48:04
Eurowybory będą, nie odpuszczą przecież takiej okazji pozyskania w koncu nieźle płatnej posady. ;)  :lol:
:D

Blackend

Rozumiem, że masz to tak samo jak ja głeboko tam "gdzie pan wie, a ja rozumiem". ;)  :lol:

Gavroche

Cytat: Blackend w 2014-05-04, 21:55:13
Rozumiem, że masz to tak samo jak ja głeboko tam "gdzie pan wie, a ja rozumiem". ;)  :lol:
Dokładnie. :D
Świat mnie dotyczy tylko tyle, ile już, k... musi :D

Blackend

administ

Ło Matko!  :shock:
A gdzie Bóg, Honor, Ojczyzna, Kościół Katolicki...  :?
Chociaż patriotyczniej może KK na pierwszym miejscu?  :roll: :wink:
I ta "wolność nasza i wasza" do tego?  8)
Mickiewicz, Słowacki, ks. Tischner...

Gavroche

Cytat: admin w 2014-05-04, 22:05:08
Ło Matko!  :shock:
A gdzie Bóg, Honor, Ojczyzna, Kościół Katolicki...  :?
Chociaż patriotyczniej może KK na pierwszym miejscu?  :roll: :wink:
I ta "wolność nasza i wasza" do tego?  8)
Mickiewicz, Słowacki, ks. Tischner...
Wszystko na swoim miejscu :D

RafałS

Cytat: Blackend w 2014-05-04, 21:48:04
Ach te gębule plakatowe, ach ach.  :mrgreen:

Blackend

administ

Cytat: Blackend w 2014-05-04, 22:43:19
Jak listy gończe. ;)

Trzy lata temu rozmawiałem na pewnej imprezce z pewnym Europosłem. Szczegółów nie podaję, bo w tym roku też startuje...  :?
Mówię do niego: dlaczego nie poruszysz kwestii Diety Optymalnej w Brukseli i w Warszawie?
Udał, że nie słyszy...  :lol:
I tak najczęściej bywa.  8)

jukor

Widocznie też należy do tych współczesnych myśliwych.