Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

Nowa inicjatywa

Zaczęty przez andiiosz, 2007-03-04, 09:34:56

Poprzedni wątek - Następny wątek

Rudka

"Kiedyś jedna z lewicowych gazet zrobiła taki fotomontaż, odnalazłem to w archiwum i bardzo mi się to spodobało (kiedy byłem gruby i chory nie podobało mi się). "

Byc może coś jest na rzeczy z tymi kiszonymi ogórkami :shock: :shock:
   Andiiosz - jesteś pewny ,ze u ciebie zakwasy już  odkiszone
   cos mi sie wydaje ,ze czeka cie długie leczenie. Do tego andropauza, -okropnośc.
            wyrazy współczucia.

lekarka

Może zakopiemy topór wojenny i skoczymy na ... imprezkę nad morze?
Zabralibyśmy paru "terminalnych" by im pokazać że ...jest po co żyć.

slawek

Dobry pomysł ;) z tym morzem oczywiście.

andiiosz

CytatAndiiosz - jesteś pewny ,ze u ciebie zakwasy już  odkiszone
cos mi sie wydaje ,ze czeka cie długie leczenie. Do tego andropauza, -okropnośc.
           wyrazy współczucia.
Na szczęście nie chorowałem nigdy na choroby degeneracyjne będące wynikiem wegetarianizmu czy podobnych głupot. Moje dolegliwości ustąpiły po ok. roku na ŻO prawie 7 lat temu. Andropauza - okropność - skąd o tym wiesz? Czy przypadkiem nie należysz do kategori babo-chłopów co to facetów biją w serialach na Polsacie? Sama sobie współczuj mnie nie musisz! Ja mam wszystko to co facetowi w moim wieku (56) potrzeba: srebro na głowie, złoto w kieszeni i stal ... no wiesz gdzie :lol:

andiiosz

Cytat: lekarka w 2007-03-08, 08:48:57
Może zakopiemy topór wojenny i skoczymy na ... imprezkę nad morze?

Czemu nie :lol:

Tylko bez terminalnych. Popsułoby to zabawę! Ja już dawno wyleczyłem się z uszczęśliwiania innych na siłę 8)

Nadto jestem bardzo pokojowo nastawionym człowiekiem (aczkolwiek zawodowym wojownikiem) i z nikim nie prowadzę żdnych wojen. To, że skutecznie ripostuję próbującym ugodzić i obrazić mnie różnego typu, sorry za wyrażenie, "osobnikom o patologicznej czynności mózgu" nie ma absolutnie znamion jakiejkolwiek wojny. I to wszystko w tym temacie

andiiosz

Cytat: Rudka w 2007-03-08, 00:14:15
"Kiedyś jedna z lewicowych gazet zrobiła taki fotomontaż, odnalazłem to w archiwum i bardzo mi się to spodobało (kiedy byłem gruby i chory nie podobało mi się). "

Byc może coś jest na rzeczy z tymi kiszonymi ogórkami :shock: :shock:
   Andiiosz - jesteś pewny ,ze u ciebie zakwasy już  odkiszone
            wyrazy współczucia.

A może Ty jesteś chłop z damskim nickiem i przechodzisz właśnie andropauzę?  :lol:

lekarka

Najprawdopodobjiej JA przechodzę andropauzę  :shock:  :D .
Czemu nie chcesz dać "terminalnym" drugiego życia?

andiiosz

Cytat: lekarka w 2007-03-08, 12:44:36
Najprawdopodobjiej JA przechodzę andropauzę  :shock:  :D .
Czemu nie chcesz dać "terminalnym" drugiego życia?

Chyba za młoda jesteś jeszcze na to... jak to u kobiet jest - meno....... coś tam. Gdybym uznawał to stalinowskie dzisiejsze święto to bym złożył Ci życzenia, a tak życzę tylko zdrówka :)

Terminalni jak sama nazwa wskazuje są skończeni, praktycznie mają wyznaczoną datę zejścia :( Jeśli wierzą w Boga drugie życie dostaną w niebie (lub piekle). Ja nie jestem Bogiem więc nikomu drugiego życia nie dam. Nadto uważam, że biedny i chory to po prostu głupi i nic nie robi, żeby swoją sytuację zmnienić :( smutne prawda.

Krystyna*Opty*

Cytatandiiosz napisał:

Ten proces można zatrzymać przechodząc na ŻO, ale nie jest się w stanie spowodować, żeby mózg odzyskał dawną świeżość, jasność i poprawnośc działania. Oczywiście cuda się zdarzają o czym świadczy przypadek aktywnej na różnych grupach p. Krystyny (chociaż nie do końca, bo za bardzo zwraca uwagę na nieistotne błędy ortograficzne ).

Gwoli wyjaśnienia mojego ortograficznego "pieniactwa"...  :wink:
1. Mam, niestety, tę przypadłość... Cóż, nikt nie jest doskonały...   :?
2. Kaleczona polszczyzna w wydaniu optymalnych niestety nie poprawia wizerunku opty i faktem jest, że wcale mnie to nie cieszy...  :cry:
jak to mówią: "...po tekście ich poznacie"  :wink:
3. W Internecie dość trudno ustalić tożsamość dyskutanta (a niektórzy bardzo lubią mnożyć swoje nicki). I m.in. właśnie błędy ortograficzne niejakiej Annyklay z Kanady (obecnie Jeff) doskonale mi pomogły ustalić jej kilkadziesiąt nickowych mutacji dokonanych w celu bezpardonowego szkalowania w sieci diety opty, jej zwolenników i jej twórcy. Jej błędy zadziałały jak odciski palców pozostawionych przez przestępcę  :)

Wiele bym jeszcze poprawiła różnych drobnych hmm... powiedzmy artefaktów (bo niekoniecznie są to błędy ortograficzne) także na stronie J.K., czy w listach Morgano, np. autor jakiegoś listu raz mówi o sobie np. "zrobiłam" a w następnych zdaniach: "zjadłem".
Zresztą mój list na kanadyjskiej stronie też ma sporo takich i nie tylko takich błędów i nawet prośba o poprawienie pozostała bez reakcji.
A podobno w naszą ideę jest wpisana JAKOŚĆ...   :|

slawek

Cytat: Krystyna*Opty* w 2007-03-08, 21:36:39
3. W Internecie dość trudno ustalić tożsamość dyskutanta (a niektórzy bardzo lubią mnożyć swoje nicki). I m.in. właśnie błędy ortograficzne niejakiej Annyklay z Kanady (obecnie Jeff) doskonale mi pomogły ustalić jej kilkadziesiąt nickowych mutacji dokonanych w celu bezpardonowego szkalowania w sieci diety opty, jej zwolenników i jej twórcy. Jej błędy zadziałały jak odciski palców pozostawionych przez przestępcę  :)

Nie pokazuj jej tego a zawsze będziemy mogli ją rozpoznac ;)

Tymon

Krystyna, naprawdę aż miło się czyta - bez błędów ortograficznych.  :D Małe, a cieszy. A propos, jako były wege nie mam szans na członkostwo w klubie "vipów", chyba nie mam czego żałować, tak? (Być może się mylę, ale odnoszę niemiłe wrażenie dot. agresywnego usposobienia wicewersantów. :?)

lekarka

Cytat: andiiosz w 2007-03-08, 13:28:58
życzę tylko zdrówka :)

Technicznie to mi jeszcze (na razie  :D) brakuje słuchania siebie. Mam 44.

Cytat: andiiosz w 2007-03-08, 13:28:58
Terminalni jak sama nazwa wskazuje są skończeni,...

Masz rację.

Cytat: Krystyna*Opty* w 2007-03-08, 21:36:39
1. Mam, niestety, tę przypadłość... Cóż, nikt nie jest doskonały...   :?

O Matko, jesteś polonistką ... :shock:
Od tygodnia obok mnie leży słownik ort. Za uprzednie "artefakty" ...kajam się  8)

elmo

Cytat: Hank w 2007-03-04, 11:19:41
AD.2 Bardzo ciekawe. Czy możesz podać serię rozumowych, bardzo precyzyjnych argumentów potwierdzających "przekonanie o kreacjonistycznych pochodzeniu człowieka" i jednocześnie zaprezentować serię rozumowych argumentów udawadniających JEDNOZNACZNIE, że człowiek jest wyłączony spod działania mechanizmów ewolucji? Tylko proszę - bez cytatów z Biblii i innych "ksiąg świętych". Chodzi o bardzo konkretne mechanizmy, wydarzenia, procesy. Z niecierpliwością czekam na odpowiedź!
AD.3 A co z innymi nakazami moralnymi wyrażonymi w Biblii, np. w Księdze Kapłańskiej, - zabijanie niewiernych żon, homoseksualistów, kamieniowanie, wyrzucanie "grzeszników" poza obręb społeczności, ludobójstwo całych narodów "niemiłych Panu" itd. Dlaczego nic nie wspominasz o tego typu sadystycznych praktykach? Na jakiej podstawie popierasz ogólnikowe "10 przykazań", a pomijasz inne nakazy moralne dane "od Boga"? Przecież wszystkie one pochodzą od tego samego "źródła".

Pozdrawiam, 8-letni optymalny

Wiem Hank dlaczego tak reagujesz na moje posty.
Jesteś fanem Dawkinsa i teorii ewolucji .Jednak jeszcze raz chcę powtórzyć ,że teoria ewolucji i teoria kreacjonistyczna są tyle samo warte.
Ponieważ wyrastają one z wiary.W pierwszym przypadku wiary w przypadkowe powstanie życia i następnie jego ewolucji do form wyższych(notabene dość dziwne przekonanie jeśli sie odrzuci jakąkolwiek moderację).
W drugiej teorii wiara jest jej fundamentem .I tu jest wszystko spójne.Natomiast u ewolucjonistów jest to grzech ,do którego sie nie przyznają .
Z punktu widzenia wiedzy i nauki obydwie teorie są warte tyle samo.
Więc opieranie się na którejkolwiek z nich jest zwykłą gównarzerią.

Więc udowadnianie ,że nie ma Boga ,bo nas nie stworzył ; jest poparte wiarą a nie nauką i wiedzą.Ale wiadomo ,że wiara czyni cuda  :wink:

elmo

Cytat: tetryk w 2007-03-05, 14:19:59
Cytat: Rudka w 2007-03-04, 20:53:53
  wśród ateistów owieczek nie znajdziesz -a  ci studiujacy biblie maja już swoje autorytety

Oj znajdziesz znajdzesz... Tak samo glupie i tak samo pedzone jak te, ktore "nie sa ateistyczne"... z ta roznica, ze podlegajace bezposrednio innemu pasterzowi, a posrednio temu samemu...

Jak to pięknie zauważył Tetryk  :wink: Nic dodać nic ująć  :wink:

Krystyna*Opty*

Cytuj z: Krystyna*Opty*  Marzec 08, 2007, 09:36:39 pm
1. Mam, niestety, tę przypadłość... Cóż, nikt nie jest doskonały...   

Lekarka napisała:
CytatO Matko, jesteś polonistką ...
Od tygodnia obok mnie leży słownik ort. Za uprzednie "artefakty" ...kajam się 

:D  Nie, nie jestem polonistką :)  Po prostu dobrze mnie nauczono pisowni i tak mi zostało ;)
A z zawodu jestem... byłam pielęgniarką :)

P.S. Sorry, za długie milczenie, dopiero teraz przeczytałam ten post.