Aktualności:

Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com

Menu główne

choroby serca

Zaczęty przez stanislaw69, 2007-05-21, 10:53:39

Poprzedni wątek - Następny wątek

Daniel

Arytmia serca ma wiele odmian choćby różnica pomiędzy migotaniem komór, a przedsionków. Mimo to ciekawe, czy serce ponownie samo może powrócić do swojego pierwotnego rytmu bez stosowanie kardiowersji? Gdy arytmia jest tylko napadowa,to pół biedy. Gorzej jest z przewlekłą. Z pewnością samo serce jako mięsień regeneruje się znacznie szybciej przy diecie optymalnej, a szczególnie po stanach zapalnych.

Jarek

A browarek na takie różnice nie pomaga?  :roll:

RafałS

Browarek na brzucha pomaga.

administ

Jarek

Zofia

Nie wiem jaka to była Arytmia czy napadowa czy przewlekła. Trwała siedem lat. Co roku w lutym pobyt w szpitalu, jakieś elektrowstrzasy, pigułki, które miały być brane do końca życia. Po przejściu na żywienie optymalne zapomnieliśmy, że takie Coś istniało.

renia

Może Tobie się to śniło? 8) :lol:

Zofia

Jeśli tak, to był przykry sen z pięknym zakończeniem.

administ

renia

:D Jak film  :roll: horror z happy endem... :lol:

Blackend

A co wy tam wiecie, to wszystko to efekt placebo, bo Dieta Optymalna jeszcze nikogo nie uleczyła. ;)  :lol:

administ

Właśnie, do tego teraz tylko dieta wysokotłuszczowa, niskobiałkowa "opracowana" przez Karolinska Instytut jest metodą leczniczą na wszystko, co do tej pory było "nieuleczalne"...  8)

Zofia

Blackend masz rację co my tam wiemy po za tym, co jemy,  jak się czujemy i komu to zawdzięczamy. Od dziecka miałam przytępiony słuch. Jako studentka dostałam aparat słuchowy, który po przejściu na żywienie optymalne wylądował w śmietniku a ja ze słuchem nie mam problemu. Alergia ( napadowy kaszel) uniemożliwiał mi uczestniczenie w większych zbiorowiskach (narady, szkolenia). Żadne Zyrtyce itp nie pomagały na długo. Teraz po odstawieniu leków i zmianie żywienia wg zaleceń Dr Kwaśniewskiego dolegliwości poszły w niepamięć.

Jarek

:lol:
to może kawunie na to zdrowe konto? :lol:

Zofia

Nikomu nie radze nadużywać kawusi.

Jarek

Cytat: Zofia w 2017-07-02, 11:05:00
Nikomu nie radze nadużywać kawusi.
Nie no wypić sobie tak na słoneczku :lol:

Zofia

A po co zaraz coś pić? Czy nie można pogadać o suchym pysku?

administ

Ale suchość w tym otworze może świadczyć o jakim syndromie metabolicznym! ;)

Zofia

Tak gadać żeby aż w gębie zaschło, to mało kro potrafi. Pije się przeważnie wtedy, gdy się myśl urywa.

Jarek

Nie myślałem że życie tak szkodliwe być może :shock: